Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sarah Ferguson gick bakom ryggen på kungafamiljen – ville hjälpa "The Crown"

30 okt, 2022, 17:00 
Indra Nordemar

Sarah Fergusons motstridiga besked efter filmningen av prinsessan Diana. Tar tillbaka allt.

Annons
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervjuBrand logo
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

Hertiginnan av York, Sarah "Fergie" Ferguson, 63, har kontaktat Netflix och skaparna bakom "The Crown", samtidigt som resterande medlemmar i kungafamiljen varken ställer upp med information eller överhuvudtaget talar om den.

Men nu nekar hon till allt och backar.

Fergies hjälp – ville låta The Crown komma in bakom kulisserna

Enligt Daily Mail var det efter premiären av den fjärde säsongen som Fergie kontaktade The Crowns producent, Andy Harrier. Hon ska ha erbjudit honom att komma in bakom kulisserna på det brittiska kungahuset – och även haft synpunkter på sin egen karaktär.

”Hallå! Var är Fergie?” ska hon ha skrivit, och fortsatt: ”Varför får jag inte hjälpa till med min karaktär?”. Hon har själv bekräftat detta, men sedan ångrat sig.

Annons

Några veckor efter att hon bekräftat kontakten menade hon i en ny intervju att de rörde sig om filmatiseringen av hennes bok 'Her Heart For A Compass, inte The Crown. Men även andra källor med nära insyn har uttryckt att Fergies inblandning med The Crown stämt, men även de ångrat sig.

Vändningen efter Elizabeths död – och bilderna på Diana

Det är efter drottning Elizabeths död, samt porträtteringen av prinsessan Dianas död som Fergie tagit avstånd från sina tidigare uttalanden. I den kommande säsongen kommer tittarna att få ta del av prinsessan dödsresa i Paris – något som mötts av enorm kritik.

Det var för bara några dagar sedan om inspelningen ägde rum. Bara några undra meter från den verkliga dödsplatsen har de nu spelat in scenen dör Diana kraschade – och skaparna anklagas för att vara okänsliga.

Efter kritikstormen har Fergie valt att backa, hon menar att hon aldrig hjälpt skaparna av The Crown, och inte heller kommer göra fortsättningsvis.

Foto: TT

Annons