Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sarah Fergusons intima avslöjande – efter canceroperationen

07 aug, 2023, 08:00 
Vendela Lönnqvist
Hertiginnans nya perspektiv på livet.
Hertiginnans nya perspektiv på livet.

Efter cancerbeskedet berättar nu Sarah "Fergie" Ferguson om sitt nya perspektiv på livet.

Annons
Sarah ”Fergie” Ferguson har bröstcancerBrand logo
Sarah ”Fergie” Ferguson har bröstcancer

Så sent som i juni rapporterade flera brittiska medier att Sarah "Fergie" Ferguson, hertiginna av York, drabbats av bröstcancer.

Fergie drabbad av cancer

Hertiginnan hade inga symtom på någon cancer, men som tur var upptäcktes den tidigt under en mammografiscreening.

Sanningen bakom Madeleines uppskjutna flytt • Chris är tysk – igen • Fergie opererad för bröstcancer – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Sanningen bakom Madeleines uppskjutna flytt • Chris är tysk – igen • Fergie opererad för bröstcancer – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

"Hon fick beskedet att hon behövde opereras, vilket har skett med framgång", sa en representant för Fergie till People efter den trista nyheten.

Sarah Ferguson, som tidigare var gift med brittiska prins Andrew och är mamma till prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice, återhämtade sig efter en mastektomi hemma med familjen.

Delar med sig av livet i podden

Det är bekant för många att Fergie inte varit särskilt hemlighetsfull med sin diagnos. I podcasten "Tea Talks with the Duchess and Sarah", berättar hon öppet och ärligt om sitt liv och sin vardag.

Annons

Den 63-åriga hertiginnan berättar nu intimt om sin inställning till kroppen efter operationen, som innebär ett kirurgiskt avlägsnande av bröstvävnad, i det senaste avsnittet.

– Han till vänster heter Derek. Han är väldigt viktig, för att räddade mitt liv, säger hon och fortsätter:

– Stackars Eric till höger. Han känner sig säkert ganska ledsen eftersom han inte är lika livlig, men det ska vi få ordning på.

Vilket tur att humorn finns kvar, trots allt.

Sarah Ferguson om tacksamheten till andra cancerdrabbade

Hertiginnan har sedan 30 år tillbaka arbetat frivilligt med en organisation som hjälper unga cancerdrabbade och har tidigare berättat om tacksamheten till den gemenskap som finns.

– Jag är så tacksam för att jag har pratat med så många cancersjuka och att jag kan ta råd från dem, som kan hjälpa mig genom detta. Jag ser det som en gåva, till mig, för att kunna förändra mitt liv, för att kunna ta hand om mig själv och sluta försöka fixa alla andra istället, har hon tidigare sagt.

Annons