Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SD-politikerns ilska mot kungafamiljen efter bilderna på Estelle: "bryter mot lagen"

01 aug, 2022, 17:00 
AvIbraheem Alsalman

Det där kom från ingenstans!

Annons
Tillbakablick! Estelles urgulliga julhälsning: "Mer deg!"Brand logo
Tillbakablick! Estelles urgulliga julhälsning: "Mer deg!"

Sommaren lider mot sitt slut men än går det att njuta. För våra kungligheter har Öland varit en favoritdestination. Framför allt var höjdpunkten förstås Victorias 45-årsdag som firades stort på ön.

Så sent som för två dagar sedan var prinsessan Sofia, prins Daniel och prinsessan Estelle med familjevännner och bekanta på plats för att se artisten Veronica Maggio uppträda på scenen inför publiken på anrika Borgholm slottruin. Där passade också prinsessan Estelle att sno åt sig showen lite när hon laddade inför Maggios uppträdande.

Prins Daniel och prinsessan Estelle
Prins Daniel och prinsessan Estelle.

– Någon minut efter Estelle och Daniel kom så såg ju publiken dom, så publiken börjde jubla och stal showen. Estelle gjorde succé direkt, och vinkade tillbaka och såg lite generad ut. Var väldigt glad med sin kompis, sa fotograf Suvad Mrkonjic.

Annons

SD-utspelet – vill porta Estelle

Prinsessan skötte det hela med bravur samtidigt som hon fick ta emot publikens jubel.

En snackis efter konserten har nu blivit en insändare i Ölandsbladet. För där sticker Sverigedemokraternas politiker, Pia Schröder i Mörbylånga ut hakan och vill förbjuda Estelle från att njuta av konserterna i Borgholms slott framöver.

Sverigedemokratens representant påpekar att det i Folkhälsomyndighetens allmänna råd står att det bör vara lägre ljudnivåer där barn under 13 år har tillträde. Och som bekant är Estelle tio år gammal.

– Men detta tycks inte gälla för 10-åriga Estelle Bernadotte, blivande drottning av Sverige, står det bland annat i insändaren som signatur ”Pia Schröder (SD)”.

– Borde inte familjen Bernadotte föregå med gott exempel och följa de förordningar och lagar som finns för oss alla....eller är det inte för alla, skriver mörbylångapolitikern med plats nummer sex på SD-valsedeln till det kommande fullmäktigevalet och därmed på valbar plats.

Schröder går sedan hårt åt kungafamiljen:

– Dåligt av familjen, dåligt av arrangörerna som gjort sig flata och valt att inte följa givna åldersgränser.

Kungafamiljen har avböjt att svara på utspelet. Till Ölandsbladet skriver hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Det är inget vi kommenterar.

Annons