Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se alla bilderna från Marys och Frederiks galakväll

11 okt, 2018, 11:00 
Annie-Li Eriksson
Islands 100-årsjublieum firades med pompa och ståt under gårdagens galakväll i Köpenhamn. Och såklart var drottning Margrethe, kronprinsparet och prinsparet på plats. Vi fick dessutom se prinsessan Benedikte!
Annons

I samband med Islands 100-årsjubileum närvarade danska kungafamiljen vid en galafest i operahuset den 10 oktober. Det var alltså ett sekel sedan Danmark utsåg Island som en självständig nation. Det firas med ett antal evenemang, föreläsningar och utställningar som äger rum i både Island och Danmark under 2018. Isländska och danska artister stod för kvällens underhållning och det var riksdagen och regeringen som hade arrangerat det fina evenemanget.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottning Margrethe gjorde entré i en helrosa outfit. Till och med hennes glittrande lilla handväska var rosa! Skorna matchade hennes vinröda brosch och örhängen.

Drottning Margrethe i rosa.

Prinsessornas stilsuccéer

Men kronprinsparet Frederik och Mary var tjusigast av alla! Mary strålade i en en kornblå klänning med en djup v-ringning. På fötterna såg vi ett par lila pumps i mocka och i handen bar hon en blå satinclutch. Kronprins Frederik var stilig även han i sin blå smoking och randiga näsduk.

Annons
Kronprinsparet Frederik och Mary vid operan.

Därefter anlände prinsessan Marie och prins Joachim. Marie var som vanligt elegant klädd i en vacker klänning som kommer från den brasilianska designern Raquel Diniz (reklamlänk), skriver bloggen New My Royals.

Prinsessan Marie i Raquel Diniz.

Och visst är hennes klänning lite lik kronprinsessan Marys! Vilken tycker du är finast?

Annons
Kronprinsessan Mary i blå klänning och Marie i en grön.

Under kvällen fick vi dessutom se drottning Margrethes syster prinsessan Benedikte. Systrarna har umgåtts en hel del den senaste tiden, båda har förlorat sina makar. Prins Henrik gick ju bort i februari tidigare i år och Benediktes man, prins Richard, lämnade jordelivet i mars 2017. Och bara två månader efter hans död skakades Benedikte av ännu ett tråkigt besked. Dottern Alexandra och hennes man greve Jefferson skiljde sig efter ett 19 års långt äktenskap. Systrarna har stöttat varandra efter alla dessa tuffa motgångar. I somras bodde de ihop på Fredenborgs slott och där de kunde tillbringa lite kvalitetstid med varandra.

Annons
Prinsessan Benedikte.
Prinsessan Benedikte glänste i en fantastisk klänning under jubileet.

Syster nummer tre, drottning Anne-Marie, syntes däremot inte till. Hon bor ju i Grekland tillsammans med sin kärlek kung Konstantin II.

Foto: Stella Pictures

Annons