Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se 17 bästa bilderna från kungaparets bröllop!

19 jun, 2018, 09:00 
Idag firar kungaparet 42-årig bröllopsdag! Klockan var 12.21 den 19 juni 1976 när Silvia Renate Sommerlath blev Sveriges drottning, klädd i elfenbensvit sidenduchesse från Dior i Paris. Vi har samlat de bästa bilderna från dagen.
Annons

Kungaparet sa ja till varandra i Storkyrkan i Stockholm lördagen den 19 juni 1976. Och det blev en historisk dag fylld av kärlek!

Ögonblicket när kung Carl Gustaf och Silvia Sommerlath sa ja.
Ögonblicket när kungaparet sa ja.

Klockan var 12.21 när Silvia Renate Sommerlath blev Sveriges drottning, klädd i elfenbensvit sidenduchesse från Dior i Paris.

– Jag ville ha en enkel klänning, och så blev det. Jag tycker att den blev värdig och vacker. Den är sydd i ett underbart tyg med härlig lyster, berättar hon i boken ”Drottning Silvia”.

Nygifta kung Carl Gustaf och drottning Silvia den 19 juni 1976.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det här var det första kungabröllopet i Sverige på 179 år och flera hundra miljoner såg vigseln på TV. Silvia var 32 och kungen hade nyligen fyllt 30. Bland de 1 200 bröllopsgästerna fanns kungligheter från hela Europa.

Annons
Kvällen före kungaparets bröllop var det galamiddag på Drottningholms slott.
Kung Carl Gustaf och Silvia Sommerlath anländer till galamiddagen på Drottningholms slott kvällen före bröllopet.

– Det var en dag fylld av stor och varm glädje, en dag som jag kommer att minnas i hela mitt liv, säger drottning Silvia.

En av de officiella bilderna som togs efteråt på kungaparet.
Mästerfotografen Lennart Nilsson tog de officiella bilderna på brudparet.

Se bästa bilderna nedan:

Foto: IBL

Annons