Se bilden från Carl Philips och Sofias blixtvisit i USA!

Det blev mer än en utlandsresa för prinsparet i sommar, för bara en dryg vecka sedan befann de sig i USA med anledning av ett par goda vänners bröllop.

Carl Philip och Sofia har verkligen haft en händelserik sommar! De har, som vanligt, tillbringat en hel del tid på Öland med resten av familjen. Men de har också tagit en semester på Gotland, solat och badat vid Villa Mirage i Sainte-Maxime och säkerligen besökt Sofias föräldrar i Älvdalen.

Men nu vet vi att prinsparet hunnit med mer än en utlandstripp i sommar. Nu i augusti begav de sig nämligen till USA. Anledningen? Jo för att delta i deras goda vänner Bryan Hardenberghs och Carolyn Dumsers bröllop.

Carl Philip och Sofia

Bryan Hardenbergh och Carolyn Dumser var gäster på Carl Philips och Sofias bröllop 2015, så prinsparet ville självklart vara med på sina vänners speciella dag. Bryan har varit lagledare för hockeylaget Philadelphia Flyers sedan 2009. Carolyn arbetar sedan 12 år tillbaka på företaget Deloiette. Förutom prinsparet var även Peter “Foppa” Forsberg en av gästerna. Peter är en nära vän till prins Daniel och har varit med på både kungliga dop och bröllop genom åren.

En kort vistelse i USA

Carl Philip delade ut pris i Carl Philips Racing pokal den 5 augusti, och den 13 augusti var han med Sjöräddningssällskapet i Stockholm för att prova på just sjöräddning. Så vistelsen i USA var inte särskilt lång, men kanske hann prinsparet njuta av omgivningarna kring Cape May några dagar innan bröllopet.

Se bilden från bröllopet här:

Bröllopet ägde rum i Cape May, New Jersey, den 10 augusti. Firandet började dock redan kvällen innan med drinkar och mingel. Vigseln ägde rum i kyrkan Our Lady Star of the Sea Church och festligheterna fortsatte sedan i en lokal närmre havet. Dagen efter bjöd brudparet in till en dag på stranden och uppmanade gästerna att ta med sig egna solstolar. I samband med bröllopet erbjöd brudparet boende på ett antal olika hotell i trakterna kring Cape May, vilket av dessa som prinsparet valde att övernatta på vet vi inte.

 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: