Se bilden från Sofias och Alexanders spännande utflykt!

Vad passar bättre en varm sommarkväll än att åka en båttur i Stockholm? Prinsessan Sofia och prins Alexander hängde på när Project Playground anordnade en utflykt med den något speciella båten.

Project Playground Sverige kickstartade hösten med en riktigt somrig utflykt! Solen sken och sommarvärmen var tillbaka, så det var verkligen ett perfekt val att ta en tur med Oceanbus. Ocean Bus är en så kallad amfibiebuss, som både kan köra på land och i vatten vilket gör bussen till ett perfekt sightseeing-fordon!

Båten är den enda i Norden av sitt slag och väcker verkligen uppmärksamhet när den åker runt på Stockholms gator. Med sitt hajliknande utseende tar den runt turister både på land och i vatten.

Ocean bus

En tur med Ocean bus i Stockholm tar runt 75 minuter.

I höstas åkte kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle med den speciella båten som vilka turister som helst. Victoria hade då bokat in henne och Estelle under namnen “herr och fru Andersson” för att inte väcka uppståndelse. Säkerligen har Sofia fått höra berättelser om hur spännande åkturen var och bestämde sig för att ta med sig Alexander på Project Playgrounds utflykt runt Stockholm.

Prinsessan Sofia och prins Alexander åker Oceanbus

Prinsessan Sofia och prins Alexander sjöng med i födelsedagssången för kaptenen.

Så mysigt att få egentid med mamma! Lillebror Gabriel fyller ju snart två, och även om det är mysigt att umgås med syskonen också, så är det alltid roligt att få hitta på saker med föräldrarna på tu man hand. På Project Playgrounds Instagram stories kan man se hur prinsessan Sofia och Alexander sjunger för kaptenen i båten, som dagen till ära fyller år. Man ser också hur Alexander förväntansfullt tittar ut genom fönstret!

Sofia engagerar sig för Childhood

Detta är sommarens andra utflykt med Project Playground för Sofia och Gabriel. I slutet av juli begav de sig till Gothia Cup i Göteborg för att se och heja på när Project Playgrounds lag tävlade.

Sofias uppdrag för Project Playground brukar inte stå med i den kungliga kalendern, vilket har hovet förklarat beror på att hon då inte är på plats som prinsessa, utan som grundare av organisationen. Trots många nya arbetsuppgifter sedan hon blev prins Carl Philips hustru ser hon alltid till att engagera sig för sina ungdomar och Project Playground!

 

Foto: TT och Project Playgrounds Instagram