Se bilden! Kronprinsessan Victoria är tillbaka från semestern

I dag var första dagen på jobbet för kronprinsessan Victoria, och ämnet var både glödhett och iskallt!

Den förste Bernadottekungen Karl XIV Johan blickade ner från väggen på det kungliga kontoret och vid det blanka mahognybordet satt hans barnbarns barnbarns barnbarns barn kronprinsessan Victoria redo för jobbhöstens första möte.

Dagens ämne var både glödande aktuellt och på sitt sätt iskallt. Kronprinsessan hade nämligen bjudit in Björn Lyrvall, Sveriges ambassadör för arktiska frågor, och samtalet kretsade förstås kring Arktis.

Kronprinsessan Victoria är tillbaka efter semestern.

– Det finns ett tryggt ledarskap i Kronprinsessan. Hon är mycket duktig! skriver en av kommentatorerna på Kungahusets Instagram-konto.

Kronprinsessan är kungligt proffs på att lyssna och hon har alltid block och penna till hands. Så även denna gång. Vattenkaraffen stod också redo på bordet och själv var kronprinsessan somrig i sin vita bomullsblus med holkärmar. Och kolla in hennes armar! Så bruna och så vältränade.

Solbrännan har hon skaffat sig på Öland förstås, och säkert också under semesterdagarna med familjen på Västkusten och på Blå Jungfrun, den fascinerande klippön i Kalmarsund.

Victorias egen semesterbild: Prinsessan Estelle på Blå Jungfrun.

Victorias egen semesterbild: Prinsessan Estelle på Blå Jungfrun.

Björn Lyrvall uppdaterade kronprinsessan om aktuella frågor som berör Arktis och informerade även om ”EU Arctic Forum” som kommer att äga rum i Umeå i höst, närmare bestämt den 3–4 oktober. Som Arktis-ambassadör representerar Björn Lyrvall Sverige i Arktiska rådet, som är ett internationellt forum för samarbete mellan regeringarna i de åtta arktiska länderna och sex organisationer för ursprungsfolk.

Kronprinsessan Victoria i New York 2016 med Sveriges dåvarande USA-ambassadör Björn Lyrvall.

Victoria och Björn Lyrvall har träffats tidigare, bland annat i New York 2016, då han var Sveriges ambassadör i USA.

Kanske var detta ändå en mjukstart, för i morgon onsdag ökar jobbtempot. Kronprinsessan och prins Daniel åker till Halmstad för att vara på plats vid SNS Tylösandskonferensen, innan Victoria sedan reser vidare till Skåne på egen hand för att på torsdag besöka Havs- och Vattenmyndigheten i Simrishamn och Simris Alg i Hammenhög.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna, Kronprinsessan Victoria/Kungl. Hovstaterna, Pontus Lundahl/TT.