Se bilden! Kronprinsessan Victoria är tillbaka på jobbet

Efter alpsemestern och Estelles skidolycka – se bilden från Victorias kungliga comeback!

Victoria är tillbaka på jobbet! I dag klev hon åter in på sitt kontor i Östra valvet på Stockholms slott och satte därmed definitivt punkt för det kungliga jullovet (som både bestått av skidsemester i Alperna och en del vabbande, efter prinsessan Estelles skidolycka och gipsade ben). Detta var också Victorias första uppdrag efter det tragiska beskedet om Ari Behns död.

Kronprinsessan Victoria tog emot Birgitta Resvik.

Kronprinsessan Victoria tog emot Birgitta Resvik.

Första bilden på kronprinsessan Victoria

Senast vi såg kronprinsessan var vid Svenska Akademiens högtidsfest för 20 dagar sedan, men nu var det alltså dags för comeback och man måste säga att hon kammade hem stilpoäng direkt. För där stod hon, krispigt snygg i sin prickiga knytblus i glaciärblått. En passande färg med tanke på dagens ämne.

Kronprinsessan Victoria i knytblus från Greta.

Victoria i knytblus från Greta.

Men viktigare än looken var ju själva syftet med denna årets första programpunkt. Vid sin sida hade kronprinsessan klimat-, miljö- och hållbarhetsexperten Birgitta Resvik, och det blev ett samtal som kretsade kring klimat- och energifrågor både i Sverige och utlandet.

Victoria på jobb med Daniel

Nu efter lunch tar sedan andra halvlek vid för Victoria – klockan 14.00 klev hon in hos analysföretaget Ungdomsbarometern tillsammans med prins Daniel.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker analysföretaget Ungdomsbarometern.

På väg mot dagens andra uppdrag.

– Det är ett företag som kartlägger och analyserar frågor som rör unga och unga vuxna. Det kommer bland annat att handla om ungdomars medievanor, kostvanor och utbildningsvanor, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

– Kronprinsessparet ska också lyssna till ett föredrag om ”Generation Z” och vad som skiljer dagens unga från tidigare.

Victoria och Daniel på besök hos Ungdomsbarometern.

Victoria är 42 och Daniel är 46 – då kan det vara bra med lite briefing om hur dagens unga tänker.

Kronprinsessan Victoria i prickig knytblus från Greta.

Laddad för den kungliga vårsäsongen!

Efter dagens uppdrag väntar lite ledig tid hemma med barnen för Victoria, innan det är dags för henne att teama ihop sig med kungen och åka till Folk och Försvars rikskonferens, som drar igång på Högfjällshotellet i Sälen vid lunchtid på söndag.

Högfjällshotellet i Sälen.

Högfjällshotellet i Sälen.

I fokus står världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap. Två intensiva dagar innan kronprinsessan Victoria ‘r hemma hos barnen igen på måndag kväll.

Kronprinsessan Victoria på Folk och Försvars Rikskonferens i Sälen 2019.

Numera är Folk och Försvar en stående programpunkt i kalendern för kronprinsessan Victoria.

Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna, TT.