Se bilden på Haakons och Mette-Marits kärlekslycka

kronprinsessan mette-marit kronprins haakon

Spekulationerna om kronprinsessan Mette-Marits sviktande hälsa har varit många. Men nu bryter hon hon frånvaron med en kärleksbild på Haakon.

Det har varit oroligt i Norge den senaste tiden. Ari Behns plötsliga bortgång chockade hela kungafamiljen, därefter blev kung Harald hastigt inlagd på sjukhus och nu senast åkte Haakon på en resa utan Mette-Marit.

För ett och ett halvt år sedan gick hovet ut och berättade att kronprinsessan hade drabbats av den obotliga lungsjukdomen lungfibros. Blott 44 år gammal fick Mette-Marit dra ner på den kungliga arbetstakten och i perioder syntes hon inte alls. Kronprinsparet har många gånger beskrivits som ett riktigt superteam och de är oerhört populära hos det norska folket. Många har därför engagerat sig i Mette-Marits hälsa och oroat sig å hennes vägnar.

Mette-Marits hälsa oroar norrmännen

Nu senast fick kronprinsessan till exempel välja bort en officiell resa till Mocambique. Istället åkte kronprinsen dit som ensam representant. Utan sin hustru. Sedan dess har orosmolnen tätnat igen. Hur är det med Mette-Marit egentligen? är det många norrmän som frågar sig.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Men bara några dagar efter Haakons resa kom ett ny kärleksbild på paret. En bild från skidbacken, som visar att kronprinsparet är lyckligare än någonsin. Och Mette-Marit strålar vid sin makes sida. Lite sol, skidåkning och semester verkar ha gjort dem båda gott.

Foto: TT