Se bilderna från Carl Philips och Sofias magiska middag

Se bilderna från Carl Philips och Sofias magiska middag
Vilken kväll!
Annons

I fredags gjorde prinsessan Sofia offentlig comeback efter första bebistiden med prins Gabriel. Organisationen Project Playground, där hon är hedersordförande, hade nämligen en stor välgörenhetsmiddag på Hallwylska Palatset i Stockholm. Och kvällen blev både magisk och stjärnspäckad. Dels för att man lyckades samla in hela 1,5 miljoner kronor till verksamheten och dels för att artisterna Carola och Uno Svenningson uppträdde uppe på scenen. Andra personer som syntes i vimlet var Isabella Löwengrip, Christina Saliba, Roy Fares och prinsessvännerna Bathina Philipson, Johanna Livijn och Louise ”Lussan” Gottlieb.

Annons

Foto: IBL, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

115 kommentarer till “Se bilderna från Carl Philips och Sofias magiska middag”

 1. Marguerithe skriver: 23 oktober, 2017

  En mycket angelägen insamling som gav mycket pengar. Sofia och Carl Philip ett mycket sympatiskt par.


 2. Gunnel skriver: 23 oktober, 2017

  En insamling som foerenar nytta med noeje foer Stockholmseliten att visa upp sig.


 3. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  Vi kan bara hoppas att intäkterna i dess helhet gick till de fattiga och svårt utsatta barnen.Tyvärr är jag inte så säker på det..Nu måste vi också lära,uppmana och skapa mod hos barnen att berätta om övergrepp.Detta är ett nödvändigt steg 2 i #metoo-processen.Vi måste ge allt vårt vuxna stöd i detta, så barnen vågar berätta.Vi kommer att bli minst lika överraskade vad gäller antalet.Men vi MÅSTE på allvar ta tag i problemet.Det handlar om barnens bästa, INTE om pedofilernas ”bästa”..!!


 4. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  Vidare:De män som är förövare, måste nu också på allvar lära sig att hantera,reglera och ta fullt ansvar för sin sexualitet.Det är i grunden ett kulturellt mansproblem. Försök till förebyggande är ett föräldraransvar,ty forstran och attityder skapar grunden där..!!


 5. Leo skriver: 23 oktober, 2017

  Varför nämns inte Frida Vesterberg, grundaren o eldsjälen i PP?


  1. Marguerithe skriver: 23 oktober, 2017

   Leo, KMS
   Om ni följt annan media var Frida Vesterberg mycket delaktig i detta.


  2. Pensionär skriver: 25 oktober, 2017

   Leo
   Hur många gånger skrivs det om personerna bakom drottningens stiftelse som ordnar alla dessa galor.


 6. Sus skriver: 23 oktober, 2017

  Humaniora,

  absolut.


 7. KMS skriver: 23 oktober, 2017

  Leo! Det undrar jag också. Hon arbetar ju heltid för Ppg. Tror jag.


 8. Marguerithe skriver: 23 oktober, 2017

  Humaniora,
  Jag är osäker på vilka du talar om här. Project Playground arbetar ju med slummens barn i Sydafrika, de allra fattigaste. De får ett ordentligt mål mat om dagen och lite ”barnliv”på dagcentret innan de återvänder till sina ”hem” där det pågår misshandel m m dagligen. Nöden är ofattbar och ”männens sexualitet” är nog inte det första som fokuseras på här.


 9. Helene skriver: 23 oktober, 2017

  Frida Vesterberg: Grundare, samt verksamhetschef, så även fortsatt nu 2017.


  1. IngridR skriver: 23 oktober, 2017

   Ja, det tål att upprepas: Frida Vesterberg, eldsjäl och GRUNDARE av PP.


 10. ingalisa skriver: 23 oktober, 2017

  Leo. Sofia är SDs favorit och framhålls alltid! Får man säga att blusen är förskräckligt missklädsam.


  1. Farbror Bosse skriver: 23 oktober, 2017

   Blus eller annat så gäller som alltid att se bakom.


  2. Sofia skriver: 23 oktober, 2017

   Ja,du fick visst säga att den var det. Min kommentar kom inte med…Men håller med om att den är det. Rätt illasittande. Hade kanske varit bättre om den hängt utanpå och inte kragen varit där.


 11. caterine skriver: 23 oktober, 2017

  Hoppas bara att alla som ställer upp gör det gratis.


 12. KMS skriver: 23 oktober, 2017

  Tack ingalisa! Instämmer helt med dig.


 13. CVM skriver: 23 oktober, 2017

  Humaniora
  Tack för en klok kommentar som vanligt dessutom sann till 100%
  Trevlig Vecka
  CVM


 14. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  forts…arbetar/kämpar mot detta, har jag inte mycket tilltro till denna organisation.De glättiga galamiddagarna blir då enbart ett spel för galleriet..Visst det finns mäktiga herrar man inte vill stöta sig med…MEN det är precis vad som också är nödvändigt i kampen mot det globala problemet med pedofilerna..Får inte finnas några undantag(fridlysta män) i detta sammanhang!!


 15. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  Marguerithe, ser att första delen av mitt inlägg inte finns med, men jag kör på igen och hoppas på bättre tur.Det jag vill säga är, att det du skriver,är precis vad som också är nödvändigt att arbeta med/mot.Citerar dig…”innan de (dvs barnen)återvänder till sina ”hem”,där det pågår misshandel mm(underförstått övergrepp)”…Precis så ser det ut i stora delar av vår värld.Barn flyr sina hem på grund av våld och sexuella övergrepp…de flyr ut på gatorna, där de OCKSÅ utsätts för just detta???!!


 16. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  forts.Därför måste organisationer som PP,även arbeta med detta problem.Visst-mat, möjlighet till lek och omvård av vuxna är grundläggande MEN även rätten att få somna trygg i en egen säng, utan risk för våld och övergrepp.Detta är lika viktigt som övriga insatser.Ifall inte PP har avsatt resurser även för detta,måste de bredda sin verksamhet och få in ytterligare välgörare med kapital och rätt kompetens i organisationen.I annat fall saknar de dessvärre trovärdighet fullt ut..!!


 17. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  CVM,så glad att du finns här på forumet med dina friska kommentarer.Du förnekar inte att du njuter av ett gott liv, men det finns också en uttalad humanism och ett tydligt samhällsengagemang hos dig. Det uppskattar jag mycket! Du är ett föredöme för övriga herrar bla här på forumet….Märklig tystnad…???!!


 18. Mari skriver: 23 oktober, 2017

  Säkert Frida V. är mycket aktiv och viktig aktör inom PP. Men SD är ” kungliga tidningen ” så deras intesse siktar mot Sofia. Det kan inte vara hennes fel. Man kan inte ta hand om alla hemska saker barnen utsatts. Men man kan börja med en del.


 19. Stefan skriver: 23 oktober, 2017

  Humaniora!
  En liten välgörenhetsorganisation kan inte bara bredda sin verksamhet och syssla med alla frågor samtidigt.
  Du får väl starta upp en egen organisation som tar upp dessa ”kulturella mansproblem” vad det nu är du syftar med detta.


 20. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  Stefan,försök inte inbilla mig,att du inte vet vad jag syftar på…Allt som senaste veckan debatterats och sagts beträffande övergrepp,kan knappast ha gått dina sinnen förbi…!!??Såvida det inte handlar om psykologiskt försvar/förträngning dvs mentalt motstånd att vilja/våga se och inse.Vad isåfall detta beror på,kan först och främst du svara på, men det förutsätter att du är beskaffad med stor självkännedom och distans till dina egna tankar känslor.Ditt påhopp mot mig är enbart avslöjande..!!


  1. Marguerite skriver: 24 oktober, 2017

   Jamen Stefan har ju rätt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Vi har ALLA, oavsett vem vi är och var vi är, ett ansvar för barnen som far illa. Ser vi det rent konkret måste vi ingripa, hör vi om det måste vi försöka hjälpa, ingen kan fly från detta, vi måste leva enligt barnkonventionen, barnens liv är vårt ansvar och världens framtid!


 21. PernillaA skriver: 23 oktober, 2017

  Ingalisa , enig med dig.

  Humanoria, alltid ett nöje att läsa dina kloka kommentarer


 22. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 23 oktober, 2017

  Helene
  23 oktober, 2017 kl. 11:30 ;

  ”Frida Vesterberg: Grundare, samt verksamhetschef, så även fortsatt nu 2017.”

  Som de flesta vet var PP & Frida Vesterberg enbart språngbrädan (och ”tvättmedlet”) till prinsesstiteln. Det var Barbro E. som fixade på den tiden.

  Numera inte särskilt intressant att vara i SA och jobba. Helt annat som lockar.


  1. Pensionär skriver: 26 oktober, 2017

   Gredelin
   Sofia har 2 barn, kanske är det lika viktigt för henne att vara tillsammans med dom som det är för Viktoria att vara tillsammans med sina barn.


 23. Kerstin Bergström skriver: 23 oktober, 2017

  Jaha,NU NI som misstänker att det ej går rätt till.Varför ej ta kontakt o fråga hur de gör med pengarna.1½ milj. fick de in i fredags kväll. Om du har läst innan vet du att en del av pengarna stannar i S.eftersom pp har startat ett ungdomscentrum i en förort t.STHLM för försöka förebygga att det ej blir som de andra förorterna.Humaniora vad vet du om vad de har gjort o ej gjort? Varför angerar du dig ej själv? Om du gör det får du själv reda på vad som görs o om det ej görs varför?MVH Kerstin


  1. Marguerithe skriver: 23 oktober, 2017

   Kerstin, jag kan inte se en enda positiv kommentar om Sofias roll i Project Playground och den insamling som varit nu i samband med middagen. Det är nedlåtande kommentarer vilket vi aldrig skulle kunna se om det gällde vissa andra. Drottning Silvia kan man också skriva ner hur som helst. Vi får läsa annan media där man skriver att Sofia gör succé. Hon är ju populär minst sagt.


 24. Stefan skriver: 23 oktober, 2017

  Humaniora!
  Lugna ned dig nu, jag uttryckte mig hövligt då jag tog upp frågeställningen ”kulturella mansproblem”, ett begrepp jag undrade vad du menar med. Givetvis är jag fullt medveten om vad en liten minoritet (OBS) män gjort och vad som om dem framkommit under #MeToo. Men att kalla detta för ett globalt mansproblem är lika illa som att hänga ut viss etnisk grupp och dra alla inom denna över en kam.


  1. Marguerithe skriver: 24 oktober, 2017

   Stefan, credit till dig för att du överhuvudtaget besvarade detta. Det kommer att bli en stor motrörelse från alla hyggliga män i världen.


  2. Sus skriver: 24 oktober, 2017

   Det ankommer inte på män att tala om för kvinnor att deras erfarenheter av strukturellt förtryck inte existerar/inte är giltiga, lika lite som det ankommer på ljushyade människor att tala om för mörkhyade människor att deras erfarenheter av en viss sorts rasism inte existerar/inte är giltiga.
   Man behöver bara kasta ett getöga på dessa kommentarsfält så syns en del av dessa fenomen övertydligt klart.


 25. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  Stefan,tack för ditt svar och ditt förtydligande.Dock ser jag detta, efter all information vi fått som ett allvarligt och globalt problem.Det handlar i stora delar om kulturella och religiösa attityder,men i vissa fall beror det på patologiska tillstånd hos vissa män.Detta är, vad jag förstår,tillräckligt omfattande för att anses och inses vara ett världsomfattan de problem.Vill poängtera att jag söker inte strid för dess egen skull,men i dessa och andra viktiga samhällsfrågor…


  1. Solstrålen skriver: 24 oktober, 2017

   Det skadar ju inte att man tar tag i herrarnas ”kladdproblem”, MEN var finns alla dessa manifestationer när alla gängvåldtäkter och våldtäkter försigår?
   Det var ju ett försök till manifestation på Gotland när den rullstolsbundna kvinnan blev våldtagen men då kom ju polisen och körde iväg dem och de blev kallade rasister.
   Kan det bero på vem förövaren är?


 26. Ingrid skriver: 23 oktober, 2017

  Med tanke på bilden så citerar jag Sune Mangs :
  ”Det är inte för mycket kakor, det är för liten gosse.”


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 23 oktober, 2017

   Tummar upp för den!!


 27. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 23 oktober, 2017

  Humaniora

  Tack så mycket för väldigt visa och engagerande ord!! Utmärkta kommentarer.


 28. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  forts…måste vi våga se,reagera och agera på ett fruktbart och genomgripande sätt.Vidare kan jag försäkra,att jag inte behöver som du säger ”lugna ner mig”..jag är helt lugn,men jag är en känslomässigt engagerad person i många samhällsfrågor och då känns det viktigt att få och våga säga sin ståndpunkt.Det är vår demokratiska rättighet och vår moraliska plikt att göra det.I övrigt hoppas jag att vi fortsättningsvis kan debattera på ett ciliviserat sätt,oavsett olika ståndpunkter./Humaniora


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 23 oktober, 2017

   Humaniora

   Man kan klura en stund på varför dina ord rör upp så aggressiva känslor….
   ”Sanningen svider”, som man brukar säja.


 29. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  Tack PernillaA för ditt stöd, det behövs ibland då meningsskiljaktigheterna ventileras, debatten hårdnar och det blir skarpt läge…då kan man känna sig ganska så ensam,ska jag säga..


 30. Stefan skriver: 23 oktober, 2017

  Humaniora!
  Du har nu tillåtits lägga 10 inlägg i frågan, mitt tredje och i saken mycket förklarande inlägg passerade av oförklarig anledning inte nålsögat.
  Så någon ”debatt” vill jag nu inte kalla detta för.


 31. ca skriver: 23 oktober, 2017

  Kerstin Bergström! 1,5 miljon SEK är bara ca 160 000 euro.


  1. MarieS. skriver: 24 oktober, 2017

   1,5milj Kronor Sek är verkligen ett bra resultat och tillskott i kassan för en välgörenhetsorganisation. Alla donationer behövs väl och man skall vara tacksam för allt.


 32. Kerstin Bergström skriver: 23 oktober, 2017

  svar t,ca 23 okt,2017kl.16:55 Vad hade Euro med detta att göra? Insamlingsgalan var i S. alltså talar vi om sv.kr.Det är väl ej dåligt att få in så mycket pengar på några tim..Det spelar ingen roll när det gäller detta par.Bara fel o fel.


 33. konsttanten skriver: 23 oktober, 2017

  Stefan:
  Det är INTE en liten minoritet, som är är ”sexistiska”, det borde du väl ha insett för länge sedan!!

  För två år sedan läste jag om en grupp kvinnor som inte vill bli kramade och kyssta på kinden, ty det är såå många män som missbrukar den närheten!

  Sofias blus är fin, men….inte lätt att den sitter bra när man ammar, och………….


 34. Eva M skriver: 23 oktober, 2017

  Barnen kan även bo i Langa det finns även skola.


 35. Humaniora skriver: 23 oktober, 2017

  Ja Gredeline,visst är det märkligt att så många kan bli så upprörda över att konfronteras med uppenbara sanningar.Har märkt att jag ofta kan riva upp känslor i leden,trots att det många gånger inte är mitt syfte, utan enbart försök att med tydlighet belysa faktiska problem.Att vara en person som sticker ut, är sannerligen på både gott och ont.Men att vara försedd med civilkurage,är oftast mödan värd..!!


 36. ludde skriver: 23 oktober, 2017

  Fryser hon inte? Varför envisas de kungliga tjejerna med att gå ärmlösa. Inte snyggt


 37. Mia skriver: 24 oktober, 2017

  Sexuellt våld har inte med sexualitet att göra. Det är maktutövning.
  #metoo

  En maktutövning som det stora flertalet utnyttjar och drar fördel av offrens underordning. Tack vare metoo så blir det nu fler som kan värna sig. Tillsammans står vi emot och blir ett fysiskt och verbalt NEJ.

  Blusen i kombo med amningstider var lite av en miss, blir lite oproportionerligt. Om tygerna blus och kjol hade bytt plats så hade det nog varit rätt läckert.


  1. Ebba skriver: 24 oktober, 2017

   Ja, man kunde önska att #metoo lade mer fokus på att det handlar om maktutövning och ingenting annat.


 38. CVM skriver: 24 oktober, 2017

  Äntligen är vi ett steg i rätt riktning när det gäller kvinnors samma rätt att bli
  respekterade.
  Jag skulle vilja säga såå här även om det kan misstolkas sååå Tack Martin Timell
  även om priset har varit väldigt högt såå kom detta problem äntligen upp till ytan.
  Jag hoppas och tror att denna gång förstår man allvaret i problemet även i det
  politiska ledet.
  Däremot skrev Anne Ramberg media är inga domstolar och det är helt rätt men
  jag tror också att många inte vågat berätta om media inte


 39. CVM skriver: 24 oktober, 2017

  forts
  media hade rapporterat.
  Vi är inte i hamn ännu men jag tror att vi är en bit på väg och hoppas att män
  tänker sig för och respekterar ett NEJ
  Detta ämne är lika viktigt för män som kvinnor att diskutera men framförallt att
  föra budskapet vidare till den yngre generationen att ett NEJ är ett NEJ
  CVM


 40. CVM skriver: 24 oktober, 2017

  Alla välgörenhetsinsamlingar är viktiga om pengarna hamnar på rätt ställe
  och inte ”äts”upp av administrativa kostnader.
  Om tex personer vill besöka sina projekt i tex utlandet hoppas jag att man
  betalar dessa resor boende kostnader etc själva????
  Jag hoppas och tror att KungaHuset har förståt att deras hjälp och uppmärksamhet på ”hemmaplan” behövs!
  CVM


 41. Memento skriver: 24 oktober, 2017

  Den tsunami av tafsanklagelser som nu följer i spåren på #metoo-rörelsen påminner inte så lite om det som hände för några år sedan. Då handlade det om förträngda minnen! Var och varannan amerikanska, räknat från övre medelklass och uppåt, sade sig ha blivit utsatt för sexuellt våld som barn. Den utpekade förövaren var vanligtvis fadern. Allt detta hemska skulle då ha framkommit i samband med terapisessioner.
  Med viss eftersläpning drabbade rörelsen också Sverige.


  1. Marguerithe skriver: 24 oktober, 2017

   Ja det är helt rätt.


 42. Memento skriver: 24 oktober, 2017

  Forts.
  Att teorin om förträngda minnen stred mot allt vad minnesforskning antog, tycktes bekymra ytterst få.
  Inte ens det faktum att de anklagade amerikanska fädren i flertalet fall var synnerligen förmögna, och hade hotat döttrarna med att stryka dem ur testamentet om de inte som 40-åringar slutade leva på sina gamla föräldrar, kunde få terapeuter, domstolar och advokater att lägga ihop två och två.
  Detta vanvett pågick fram tills dessa att…


 43. CVM skriver: 24 oktober, 2017

  Mia
  Jag hoppas med #metoo att även kvinnor som misshandlas med sexuellt
  våld får uppmärksamhet och att lagarna ses över.
  Dessa kvinnor är en grupp vi ofta glömmer bort och av 10 fall blir utgången
  8 som mister livet pga svaga lagar och dåligt med resurser.
  Tyvärr är det oftas försent för dessa kvinnor att säga NEJ eftersom dom inte
  vågar pga fysiskt och verbalt våld.
  Trevlig Dag
  CVM


 44. Humaniora skriver: 24 oktober, 2017

  Memento..men vad jag förstår
  Bror..varför ännu en ny signatur i samband med detta inlägg!??


 45. Memento skriver: 24 oktober, 2017

  Forts.
  …företrädare för det amerikanska psykologförbundet satte ner foten. Den psykolog som fortsättningsvis engagerar sig i detta hokus-pokus om förträngda minnen kan inte längre vara medlem i det amerikanska psykologförbundet, sa man.
  Helt plötsligt var allt över och diskussionen kom istället att fokusera på den långt viktigare frågan om planterade minnen.
  Och inga gråter längre ut i tv-sofforna om sina hemska fäder och deras illgärningar.
  Något att tänka på kanske.


 46. Humaniora skriver: 24 oktober, 2017

  Marguerithe, självfallet är jag medveten om det du skriver. Oskyldiga män får naturligtvis inte anklagas och dömas, det måste finnas metoder att förhindra det. Men vi behöver deras hjälp och engagemang i kampen mot förövare av olika slag.


  1. Helene skriver: 24 oktober, 2017

   Humaniora.

   Har läst igen dina kommentarer. Vet att du brinner för orättvisor, ditt engagemang skall du ha eloge för. Men, Humaniora,–om det handlat om pedofiler, små utsatta barn, –ja, då hade jag debatterat med kraft!! Men–Nu handlar detta om vuxna kvinnor. Jag ställer mej inte på metoo-sidan med kraft. Varför: Jag anser att jag spelar självvalt ut min ”kvinnlighet” när jag önskar hjälp med div. ting, ”riddarna” kommer ilande. MEN–de känner mej, vet var gränserna går, fortsättning,,


  2. Helene skriver: 24 oktober, 2017

   Humaniora -fortsättning.
   De vet var gränserna ty det är JAG som sätter dem!! DET HELA HANDLAR OM MAKT!! Det går inte att komma gråtande ock klaga,,om man själv inte tydligt markerat gränserna.—Där instämmer jag med sign. Memento/ Bror i dennes resonemang. Visst finns det män som aldrig lär sig, ABSOLUT! Men, dessa skall dömas av domstol, ej i media.

   Hoppas Humaniora att du förstår mitt synsätt. Alla män är inte vidriga, tvärtom,, Många är tom. mycket lättlurade,,:) 🙂


  3. Marguerithe skriver: 24 oktober, 2017

   Helene kl 12.31
   Här var vi verkligen överens. Jag värnar om alla små barn som blir utsatta för allehanda övergrepp idag men menar också att vi kvinnor måste vara starka själva. Var kommer all kvinnlig rädsla ifrån? Vi måste markera och det respekteras alltid. Många män är så lättlurade tyvärr och råkar också illa ut. Män och kvinnor måste samarbeta annars får vi en farlig situation. Kvinnorna på manifestationen stod som stenstoder! Hemskt!


 47. konsttanten skriver: 24 oktober, 2017

  Nu får jag väl kritik, men……..!
  VARFÖR klär kvinnorna sig såå sexigt?
  Ok, vi får klä oss hur vi vill, men jag ser upp till de kvinnor, som inte har för urringat och långa slitsar uppåt lår/höft; det ÄR på låg nivå!


  1. Helene skriver: 24 oktober, 2017

   konsttanten, Ajajaj,,, vilken nivå sätter du då på kvinnor som tar av sig alla kläder till allmänt beskådande?


 48. Stefan skriver: 24 oktober, 2017

  Käre Bror!
  Tack för dina begåvade inlägg i frågan.
  Det hela har redan urartat i någon ny form av häxjakt där människor hängs ut i sociala medier för både det ena och det andra.
  Domstolarna dömer och tills dess dom faller är varje människa att betrakta som oskyldig. Punkt.
  —-
  Och konsttanten: Jo det är en mycket liten minoritet män som begår dessa brott så ditt påstående är befängt!


 49. konsttanten skriver: 24 oktober, 2017

  Stefan:
  Fråga alla kvinnor som du känner, inte männen!

  Helene:
  Vad kvinnor, och även män gör i ungdomen inom lagliga gränser, räknas till ungdomssynder. Efter 25-30 års ålder bör man ha strängare krav, ex nakenposering, uttalanden, mm.


  1. Helene skriver: 24 oktober, 2017

   konsttanten.
   Svar: Fel!! Vänligen läs barnkonventionen!! Alla räknar som barn fram till 18 år. Före detta måste målman:föräldrar granska bilderna samt ge sitt godkännande till sexuell exploatering! Vilken typ av förälder skulle göra detta??? Ändå har vi bevis på att detta förekommit!! Det är exakt detta: sexuell exploatering av minderåriga är INGEN ungdomssynd!


 50. Humaniora skriver: 24 oktober, 2017

  Rekommenderar sexbrottsspecialisten Niklas Långströms belysande och sakliga artikel i dagens Expressen.Han om någon vet vad han talar om.Stort tack Niklas!!


  1. Stefan skriver: 24 oktober, 2017

   Den kristna debattören Per Ewert i dagens Expressen leder oss dock djupare in i grundproblematiken.
   https://www.expressen.se/debatt/den-fria-sexualiteten-har-allvarliga-baksidor/


 51. Tvärvigg skriver: 24 oktober, 2017

  Humaniora m fl.
  Det finns ytterligare problem som på olika sätt berör frågan som diskuteras här ovan med så stort engagemang. Här är två sådana:
  Först har vi lagstiftaren och dennes töjbara skrivning i befintlig lagtext, t ex ”flyktingliknande skäl”, och, för det andra, något som skulle kunna kallas ”kriteriefrågan”.
  Exempel på det senare rör just #metoo. Hur fastställer man t ex närvaron av ”ovälkommen beröring”? Så vitt jag kan se är det bara ”offret” som kan avgöra detta. Vill vi ha det så?


  1. Helene skriver: 24 oktober, 2017

   Tvärvigg.

   Bror, det är just detta jag försöker belysa i mina inlägg. JAG bestämmer–JAG sätter gränser!


  2. ananas skriver: 24 oktober, 2017

   Jo, jag vill åtminstone ha det precis så.
   Exempel: hade en manlig kollega som brukade lägga handen på min axel när han t.ex tittade på min datorskärm. Vi var 10 kvinnor han gjorde så åt, 9 ansåg det varken störande, stötande eller sexistiskt men 1 gjorde det och sade ifrån.
   Ingen normalt skapt människa försvarar våldtäkt eller annat sexistiskt påhopp, men hur vi uppfattar ”en hand på axeln” varierar och bör respekteras men även beaktas då nån beskylls.


  3. Tvärvigg skriver: 24 oktober, 2017

   Helene o ananas!
   Min poäng i sista ledet av min kommentar, ”vill vi ha det så”, kunde kanske ha formulerats mer explicit, ungefär så här:
   att ha en rättslig ordning, där målsägandens vittnesmål ges en helt annan, rättslig tyngd vid bevisvärdering än försök till klarlägganden från den tilltalade, tror jag inte att någon vill ha.
   Exempelvis att ett brott har begåtts, om målsäganden upplevde beröringen som ovälkommen.
   Att det förhöll sig så borde den tilltalade ha förstått.
   Kan han alltid det?


  4. Stefan skriver: 24 oktober, 2017

   Oavsett om nu en del vill ha det så, så kan vi inte bygga ett rättsystem enligt de principerna. Samma princip skall gälla som vid andra brott, d.v.s någon form av hållbar bevisning. Nu finns det krafter som tycks önska att ”kvinnans ord” skall tas som absolut sanning och punkt så. En skrämmande utveckling, och än mer skrämmande är dessa ”folkdomstolar” som nu sätts upp digitalt.


 52. Olga skriver: 24 oktober, 2017

  Bäste Stefan , tack för länken ! Det verkar så att den fria sexualiteten/sex utan gränser har minst 1 sak med den lika populistiskt ” fria uppfostran ” ( bla utan de tydliga gränser ) att göra att bägge två kan skada( och storskadar ) andra…

  Håller med att en mycket liten minoritet män som begår sexövergrep. Dessvärre har/hade de oproportionellt stor makt/status/pengar och skadorna bli därefter…


 53. PernillaA skriver: 24 oktober, 2017

  Vad som bekymrar mig just nu är att debatten delvis har urartat.Alla kvinnr har blivit sexuellt trakasserade, man definierar inte brotten eller differenserar tex.mellan jämnlikhet och sexuella öve
  En kvinnlig poitiker sa att hon blivit sexuellt missbrukad därför att någon manlig kollega inte accepterat hennes argument.Det har inget med sexuella övergrepp att göra.
  Debatten måste förbli seriös och begreppen måste redas ut.Vilket hån mot en kvinna som verkligen blivit utsatt för dessa övergrepp.


  1. Helene skriver: 24 oktober, 2017

   PernillaA.

   Visst är det så Pernilla! Jag dröjde/funderade—om jag överhuvud taget skulle kommentera detta ämne–då jag ser det som om vi kvinnor vore viljelösa ”stackare” som överfölls om någon ens nuddade dej med handen på en axel i all vänskaplighet. Dessa vittnesutsagor FÖRTAR det verkliga förtrycket!!


 54. PernillaA skriver: 24 oktober, 2017

  forts. jag har själv jobbat tillsammans med kvinnojouren och hjälpt utsatta kvinnor , ser dessa självgoda män som sitter mittemot i domstolen med ett överlägset leende.
  Det finns många institutioner som hjälper dessa kvinnor( och män) och man ska sätta fokus på dessa organisationer stötta dem och inte bara lyssna på gråtande hollywoodstjärnor.
  Jag hoppas att den här debatten kan uppnå att vi blir mer uppmärksamma om vad som sker runt omkring oss, våga visa civilcourage.


 55. PernillaA skriver: 24 oktober, 2017

  forts.
  Jag var tvungen att åka tåg en sen kväll och när jag steg av vid centralstationen så kom det två killar emot mig, de gjorde inget men situationen var obehaglig och en äldre man såg det och var på väg mot mig,det kändes väldigt lättande att veta att någon hade ingripit.
  Det är viktigt att vi lär hur vi ska agera om vi själv hamnar i knipa eller om vi ser någon som behöver hjälp.


 56. PernillaA skriver: 24 oktober, 2017

  Helene, exakt och som du skrev JAG bestämmer


 57. Tomine skriver: 24 oktober, 2017

  PernillaA

  Tyvärr finns det i dagens samhälle en del som blir provocerat av starka ensliga kvinnor som går fritt utan sällskap.
  Upplevde samma sak här i ett köpcentrum i Sverige för över 30 år sedan, men förstod icke den gång vad det handlade om.
  Man får se upp med män som vill begränsa ens liv.


 58. CVM skriver: 24 oktober, 2017

  Helene självklart är din kommentar viktig i denna mycket bredda fråga var
  gränsen ska gå………
  För mig är ett NEJ det som gäller men när jag läst ”tvärviggs”kloka inlägg kl 14h04 framförallt dom sista 4 raderna tänker jag varför uttala sig nu efter
  nästa 10 års tystnad…….att hen inte knäande Timell redan då…………
  CVM


 59. Rosemarie Knutsson skriver: 24 oktober, 2017

  Lägga en hand på axeln, nu har det gått för långt om det ska vara en sexuell trakassering. Jag kramar ofta arbetskamrater, eller bekanta, vare sig de är män eller kvinnor. Ska vi verkligen inte kunna säga ifrån när vi känner oss trängda? Vad är vi kvinnor för mesar?


 60. Tvärvigg skriver: 24 oktober, 2017

  Lite till i grytan!
  Vilken man har inte som barn/ung upplevt beröringen av en vuxen kvinna som ”något för mycket och lite för länge”?
  Fysisk kontakt mellan en kvinna och ett barn är ju i de flestas ögon ”helt naturlig”. Så är inte fallet om den vuxne är en man. Men att som knapp tonåring bli kramad och pussad på av ”tanter” är, om inte en skrämmande, så dock en förvirrande upplevelse.
  Men om detta talar aldrig den vuxne mannen. Det anses inte passande.


  1. Tvärvigg skriver: 24 oktober, 2017

   Korrigering
   Nej, det var inte prickarna över a:et i ”knapp” som försvann,
   det var t:t.
   Jag och Erna har det inte lätt.


  2. Stefan skriver: 24 oktober, 2017

   Ja Herregud, för att inte tala om skolfröken…
   När jag nu tänker efter så skulle man kunna skriva en hel uppsats om sina upplevelser på #MeToo.


 61. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 24 oktober, 2017

  Humaniora
  23 oktober, 2017 kl. 20:16

  Precis, det är verkligen på både gott och ont. De allra flesta väljer sanning och fakta, men några få drar sig inte för att personligen attackera..
  Som du ser har jag redan i mitt nick skrivit in det de brukar uppmana mig till. Platsbesparande för dem, eller hur?

  Det ÄR absolut mödan värt att stå upp för sanningen -fortsätt så -och låt ingen försöka ta ner dig genom att förlöjliga och förminska dig för dina åsikter och iakttagelser!!


 62. caterine skriver: 24 oktober, 2017

  Magisk middag? Undrar vad den innehåller?


 63. Humaniora skriver: 24 oktober, 2017

  Märker att detta vi diskuterar väcker många frågor och det är verkligen bra att vi börjar uppmärksamma problemen på allvar.Instämmer med bla Helene och PernillaA.Jag har också alltid satt gränser och ”fräst ifrån” ifall någon okänd man försökt närma sig på ett olämpligt sätt.Har aldrig tillåtit att någon man betett sig på ett förnedrande sätt.Däremot får vi nu inte betrakta minsta lila beröring ss sexuell trakasseri.Ej heller får en trevlig komplimang betraktas ss övergrepp av något slag.


  1. ananas skriver: 24 oktober, 2017

   Humaniora
   Instämmer helt med dig. Det var precis det jag ville säga i min kommentar, men hade lite svårt att formulera den lika klart.


 64. Humaniora skriver: 24 oktober, 2017

  forts:minns en liten pojke i en förskola som kysst en flicka på handen,vilket jag tyckte var väldigt rart,men han blev skarpt tillrättavisad av dagisfröknarna och detta bevisar att många människor inte kan åtskilja övergrepp el trakasserier med naturligt bemötande. Övergreppsmännen tror jag är mycket dåliga älskare,de avslöjar sig själva, då de inte vet el bryr sig om vad en kvinna önskar el behöver.Kvinnor uppskattar sensualism,inte förnedran de våldsporr som många män tycks sitt fast i..


 65. Barbro Johansson skriver: 25 oktober, 2017

  Svensk Damtidning har sina återkommande kommentarer att allting är så ”magiskt”. Vad är det som är så magiskt med sådana tillställningar? Kanske dags att tänka på hur man skriver.


 66. PernillaA skriver: 25 oktober, 2017

  Humanoria,jag personligen tycker inte om att kindpussas och kramas om jag inte känner personen väl oavsett man eller kvinna.
  Men jag räcker fram handen, saken avklarad.
  Det var oklokt av dagisfröken, om flickan inte tyckte om det kunde hon förklarat för pojken att även om han inte medade illa tycker inte alla om att bli pussade och att man får respektera det, tyckte hon om det är ju allt väl.


  1. Marguerithe skriver: 25 oktober, 2017

   PernillA,
   Fram till 70-talet hade vi den sedvänjan i Sverige att ta folk i hand vilket är ett lagom avstånd att hälsa på. Man kommer inte innanför någons komfortzon och man behåller en viss integritet. Detta kramande kom ju från USA på 70-talet och jag minns det väl. Vi svenskar är ju ett kargt folk som kanske inte passar för storvulna gester.


 67. Stefan skriver: 25 oktober, 2017

  All heder åt Expressens publicering idag, en tidning som även hade civilkurage att granska sin ”systerkanal” TV 4. Jag gissar att det är panik på Aftonbladet nu.


  1. Tvärvigg skriver: 25 oktober, 2017

   Instämmer!
   Manligt svineri ska kallas för vad det är, just svineri.
   Fast det låter bättre på tyska: Schweinerei!


 68. PernillaA skriver: 25 oktober, 2017

  Marguerthe och sen ett par år tillbaka ska man kindpussas i alla lägen; det tappra försöket vara kontinental.


  1. Marguerithe skriver: 25 oktober, 2017

   Pernilla, bra uttryckt, ”ett tappert försök att verka kontinental”. Det ser lika löjligt ut varje gång.


 69. Katta skriver: 25 oktober, 2017

  Håller med Marguerihe. Detta kramande i tid och otid. Kram, JA om man inte setts på en evighet, men annars tycker jag att ett handslag räcker länge.


 70. Humaniora skriver: 25 oktober, 2017

  Hej igen PernillaA, jag är också restriktiv med att krama människor jag möter.Brukar liksom du sträcka fram handen istället.Man känner verkligen inte för att krama i tid och otid och det blir falskt på något sätt att låtsas vara vän och tycka om vemhelst man möter..Sina barn och ev partner kan och bör man krama mycket, där är det helt naturligt men också viktigt och värdefullt.


 71. Humaniora skriver: 25 oktober, 2017

  Börjar inse att de bekräftade sexövergreppen bara är toppen på ett isberg,både vad gäller kvinnor, men också barn och ungdomar.Skrämmande verklighet.Timell,Virtanen,Kroner…….
  Kvinnor och alla övriga,vänta inte 10 år, det är nu ni måste med kraft agera och berätta vilka männen är.Inte vara rädda el tro att ni måste skydda de med status,makt och pengar.
  Ju fler vi är,desto hårdare motstånd OCH vi måste få övergreppsmännen att bli medvetna om
  att kampen är på allvar.Vi som riskerar att bli….


 72. Stefan skriver: 25 oktober, 2017

  Efter att ha läst ovanstående kommentarer, bl.a detta med hälsningsritualer, så bör vi väl rimligen då också respektera den troende muslimske mannens sätt att hälsa på en kvinna. Eller är detta nu också kränkande?


  1. T skriver: 25 oktober, 2017

   Stefan
   Nå blir också en del män kränkta när en muslimska kvinna icke vill ta i hand.


 73. Humaniora skriver: 25 oktober, 2017

  forts:…bli utsatta samt alla sunda och friska män, är betydligt fler och därför ett betydligt starkare motstånd.Det måste bli slut på all slags förnedring gentemot kvinnor,ungdomar och barn.Kampen har bara börjat! Vi måste på ett tidigt stadium i bl a skolorna, lära flickor och pojkar hur de ska bemöta varandra.Detta är en viktig grogrund och avgörande för hur dessa barn kommer att kunna skapa sunda och bra relationer.Detta är de facto minst lika viktigt som allt tal betr motion!!


 74. Humaniora skriver: 25 oktober, 2017

  för att inte missuppfattas:med ”eventuell” partner menar jag förstås,de fall man har någon sådan.Ty det är inte alltid självklart.


 75. PernillaA skriver: 25 oktober, 2017

  Humanoria, de här med motion ,gen – pep osv är väl bra men att veta hur vi ska umgås och respektera varandra är bra mycket viktigare.Det är viktigt att veta vad man ska göra om man hamnar i en kränkande situation,den måste inte vara fysisk utan tex. verbal.
  Barn och ungdomar använder uttryck som hora,slampa osv utan att tänka efter.De måste konfronteras. De tänker inte förrän de måste förklara sig.


 76. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 25 oktober, 2017

  Barbro Johansson

  Precis allt där Sofia uppenbarar sig innebär magi & trolleri!!
  Det går att trolla fram så mycket mer än kaniner när hon är i faggorna. Titta in på kungahuset.se så får du se!


 77. Humaniora skriver: 25 oktober, 2017

  PernillaA,dessa vedervärdiga och kränkande uttryck som du nämner är så sorgligt att de överhuvudtaget existerar.Synd om ungdomar/pojkar,de skulle behöva lära sig mer av gentlemannamane’r och hur man uppvaktar tjejer/kvinnor.Tragisk utveckling.Vi behöver återgå till ett mer romantiskt synsett och varande mellan flickor och pojkar,kvinnor och män.Detta saknas i dagens karga samhällsanda.Själv har jag många fina romantiska minnen,men de är smärtsamt nog,många år tillbaka i tiden.Men jag är lycklig över att de finns.Många män av idag är annorlunda på många sätt och lite tafatta i umgänget..!!


 78. mona skriver: 26 oktober, 2017

  Tycker det är så fel att hänga ut folk med namn.Alla även mansgrisar har
  någon i sin omgivning som får lida trots att hen inget ont gjort.
  Pöbelfasoner skadar mer än de gör nytta.
  Jag försvarar absolut inte män som som utsätter andra för övergrepp.
  Men vi har domstolar som ska döma.Social medier är ingen domstol
  inte heller kommentarsfält.
  Aftonbladet mannen har lämnat landet pga mordhot och drev.
  Då har det gått för långt.


 79. Pensionär skriver: 26 oktober, 2017

  Eva M
  Vilka barn menar du ska bo och gå i skola i Langa?


 80. Eva M skriver: 30 oktober, 2017

  Barnen som inte har ett hem eller har andra problem i familjen. Gatubarn finns det många. Dom är angagersfe när det gäller handikappade barn. Önskar tv-programmet om PP vidas igen dom gör ett fantastiskt jobb med barnen och ungdomarna.❤️


 81. Saheed skriver: 8 juli, 2018

  Måste se

  God dag Alla, jag heter Anna, jag är från Rumänien, jag vill att världen ska veta om en stor stavningskrock som hjälper mig med mina livsproblem, min man lämnade mig 21 år efter äktenskapet, för att hans familj inte gillar mig, och han gick för att vara med en annan kvinna, jag och min son lida i över 21 år, fram till förra månaden när jag såg posten som en dam på nätet pratade om en stavningskastare som heter Dr Saheed, som hjälpt henne med sina problem, så jag måste kontakta den här


Annons

Laddar