Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se bilderna från kungaparets magiska festkväll: "Skulle inte orka dansa hela natten"

08 nov, 2016, 08:57 
AvJohanna Lejon
Förra tisdagen var det dags för ännu en festkväll för vårt kungapar då de närvarade vid Livgardets hyllningskonsert.
Annons
Kungaparet1

Tisdagen den 1 november närvarade kungaparet vid Livgardets hyllningskonsert i Berwaldhallen. “Konserten var Livgardets present till Kungen på 70-årsdagen den 30 april i år och i programmet medverkande Arméns musikkår, Livgardets dragonmusikkår och Marinens musikkår”, skriver Kungahuset på sin sajt.

Kungaparet2

I sitt tacktal under kvällen blev kungen rejält uppsluppen och skämtsam.

Annons

– Jag vill tacka Livgardet för en fantastiskt fin konsert ikväll. Det är en unik upplevelse se – och höra – Försvarsmusikens tre kårer spela tillsammans. Några av er är stationerade en bra bit härifrån, i Karlskrona. Ändå lyckas ni musiker vara så samspelta. Det tycker jag säger något om den professionalitet som präglar inte bara Försvarsmusiken utan hela Livgardet, började han.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungen fortsatte:

Kungaparet3

– Den här konserten kan ses som ett slags slutpunkt på det jubileumsår vi har bakom oss. Det har varit många evenemang och Livgardet har varit trogna följeslagare. Vi har kort sagt haft mycket roligt tillsammans det här året! ”I could have danced all night” var ju ett av styckena som framfördes här på scen. Efter en sådan här kväll är man böjd att hålla med. Nå, kanske skulle jag inte orka dansa hela natten. Men jag skulle kunna lyssna väldigt länge till dessa skickliga musiker.

Kungaparet4

Av: Johanna Lejon.

Foto: Björn Westerdahl/Kungahuset.

Annons