Se bilderna från kungaparets romantiska kväll: ”Det var magiskt!”

Se bilderna från kungaparets romantiska kväll: ”Det var magiskt!”

En kunglig dejt på Sveriges framsida... Och drottning Silvia fick en egen kärlekslåt!

Vilken kärlekskväll det blev för kungaparet. Drottningen hade glittrigt tigermönstrat och kungen bara log!

De fick ju både njuta av varandras sällskap, den här kvällen i Göteborgs konserthus – och av vackrast tänkbara musik och en lyxig supé frampå kvällskvisten. Inte konstigt att kungaparet var förväntansfulla ut när deras limousin rullade in vid Götaplatsen strax före klockan 19.00.

Kungaparet anländer till Götaplatsen i Göteborg.

Kungaparet anländer till Götaplatsen i Göteborg.

Det var Childhood som firade sitt 20-årsjubileum här på Sveriges framsida och konsertsalen var fylld av glada vip-gäster. Lyckligast av alla var dock drottning Silvia. För här stod han på podiet i sin frack – hennes önskepresent, dirigenten Gustavo Dudamel.

Egentligen skulle Gustavo, som till vardags är musikalisk ledare för Los Angeles Philharmonic, ha haft semester för första gången på flera år. Men vad gör man inte när drottningen av Sverige kallar?  Så han avbröt allt för att uppfylla hennes heta önskan. Dessutom såg han till att drottningen fick en egen ”låt” spelad: Schuberts An Silvia!, en tre minuter lång hyllning till just henne.

Kungaparet på galakonsert i Göteborgs konserthus.

Sedan höjdes kärlekstemperaturen ytterligare med musiken från filmklassikern Casablanca från 1942 med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart. Så fort man hör As Time Goes By ser man ju de här romantiska bilderna framför sig:

Så var kungaparets festkväll

Gissa om det var ett en nöjd drottning som sedan kunde glida in till den sena supén i sina lackpumps.

– Det var helt fantastiskt! En magisk kväll, säger två av gästerna som var på plats.

Och lyckan är inte slut än, för just nu jublar man över resultatet från galakonserten på drottningens barnrättsorganisation Childhood: En miljon kronor samlades in till Childhoods arbete med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.

Drottning Silvia i tigermönstrat.

Drottning Silvia fick sin önskepresent.

Foto: TT.