Se bilderna från Marys och Frederiks Skagen-semester

frederik mary

Det danska kronprinsparet tog med sig sina fyra barn till ev deras favoritdestinationer på semestern, nämligen det vackra Skagen.

I år blev det en skön semester hemma i Danmark för kronprins Frederik och kronprinsessan Mary och parets fyra barn, prins Christian 13, prinsessan Isabella 12, samt tvillingarna prinsessan Josephine och prins Vincent 8 år.

Familjen njuter av ledigheten

På ett par nytagna bilder ser vi familjen njuta av sin ledighet med salta bad och roliga shoppingturer med barnen. Semestern äger rum vid den danska badorten som några konstnärer gjort världskänd genom sina fina målningar från stranden i Skagen vid slutet av 1800-talet.

Mary och Frederik
Mary och Frederik

Vi ser också hur mysigt Mary och Frederik verkar ha tillsammans, de håller romantiskt nog varandra i hand när de går gatorna fram. Måste vara skönt att kunna semestra på hemmaplan utan att någon ens höjer på ögonbrynen.

Familjen tog en tur på sjön

Hela familjen åkte också ut på en härlig tur på sjön med yachten Miss Silver.

Mary och Frederik

Det verkade också som den kungliga familjen hade sällskap av några vänner som tagit med sig sin hund. Hela sällskapet passade också på att bada i havet, men det verkade dock inte vara allt för varmt i vattnet, vågorna gick dessutom höga just denna dag.

mary på strand
Mary och Fredrik badade tillsammans i de höga vågorna.

Mary och Fredrik badade tillsammans i de höga vågorna.

Kronprinsessan Mary bar en våtdräkt som ändå lämnade benen bara när hon badade. Hon valde säkert våtdräkt för att inte utsätta sin hud för de farliga solstrålarna, men den hjälpte säkert också till att hålla värmen denna inte allt för heta dag vid stranden.

Joachim har redan lämnat landet

Prins Joachim har som vi tidigare skrivit om redan lämnat landet med sina två yngsta barn – för familjens nya hemland Frankrike. Där ska han som bekant gå på en militärskola till hösten.

drottning Margrethe barnbarn

Därför var Joachim och barnen inte heller med på vid den traditionella sommarfotograferingen vid Gråstens slott. Men det var kronprinsparets alla barn som glatt ställde upp på en bild med farmor drottning Margrethe utanför slottet.

 

Foto: TT och danska hovets Instagram