Se de bästa bilderna från norska kungafamiljens nationaldagsfirande!

Ingrid Alexandra och hunden

Det fanns två saker som de förväntansfulla norrmännen framför balkongen på slottet undrade. Skulle prinsessan Märtha Louise nye pojkvän vara med? Och skulle drottning Sonja bjuda på en ny "etikettskandal" som hon gjorde vid 17:e maj 2008?

I Norge är 17:e maj i ungefär samma storlek som det svenska midsommarfirandet i Sverige. Norrmännen är lediga och många börjar dagen med champagnefrukost. Om norska kungliga familjen börjat dagen med porlande skumpa må vara oklart, men visst var de uppe tidigt. Precis som traditionen bjuder vinkade kronprinsfamiljen till allmänheten vid sitt hem i klädda nationaldräkt.

Mette-Marit och 17 maj

Prick kvart över åtta kom kronprins Haakon, 45, kronprinsessan Mette-Marit, 45, prinsessan Ingrid Alexandra, 15, och prins Sverre Magnus, 13, ut och hälsade på folket som samlats utanför Skaugum i Asker. Sedan bar det av till kungliga slottet vid kända paradgatan Karl Johan, där de gjorde kungaparet Harald och Sonja sällskap på “vinkbalkongen” vid halv elva före lunch.

Mette-Marit med familj på 17 maj
Lillmatte med hundarna.

Lillmatte med hundarna.

Hundarna matchade matte och husse

Familjens två hundar, Milly Kakao och Muffins Kråkebolle, var med på trappan. Båda vovvarna bar fina dekorationer om halsen för att matcha husse, matte och barnen. Prins Sverre Magnus bar inte nationaldräkt, som övriga i familjen, utan firade nationaldagen i mörkblå kostym och kornblå slips.

Mette

Kronprinsessan Mette-Marit i sin fina, tradionella klädedräkt. Här kan vi i närbild se dekorationerna och handarbetet, som ger färg och prakt åt folkdräkten.

Kronprinsparet vid 17 maj 2019

Kronprins Haakon och Mette-Marit såg lika förälskade ut som alltid.

Slottet i oslo

Det gick ett sus genom folkhavet när kungafamiljen steg ut på balkongen. Kronprinsessan Mette-Marit var vacker i solglasögon, vit pilllerburk på hjässan och en mörkblå vårkappa. Drottning Sonja bar elegant rött och prinsessan Ingrid Alexandra såg till att det blev en kunglig färgskala av de norska färgerna blått, rött och vitt med sin vita ensemble. Även den 15-åriga sessan bar solglasögon.

Mette-Marit

Solen lyste över våra glada grannar denna 17:e maj 2019. Prins Sverre Magnus såg stekigare ut än vanligt och har blivit en riktig liten “modekung”.

 

Foto: TT