Se bilderna från norska kungafamiljens nationaldagsfirande!

I dag den 17 maj hurrar vi för vårt kära grannland Norge som firar sin nationaldag. Givetvis var norska kungafamiljen på slottsbalkongen precis som alla andra år.

Tidigt i morse kom den norska kronprinsfamiljen ut på trappan till sin bostad i Skaugum. Detta år såg vi kronprins Haakon med kronprinsessan Mette-Marit och deras bägge barn, prins Sverre Magnus och prinsessan Ingrid Alexandra samt familjens hundar, Milly Kakao och Muffins Kråkebolle.

Kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon och barnen Sverre-Magnus och Ingrid Alexandra vinkade från slottstrappan.

Kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon och barnen Sverre Magnus och Ingrid Alexandra vinkade från slottstrappan.

Däremot såg vi inte skymten av Mette-Marits son Marius som tydligen vill ligga lite lågt efter skriverierna om hans modellande flickvän.

Läs mer: Hovet rasar mot uppgifterna om Marius nya flickvän

Nästan hela norska kronprinsfamiljen var samlad under nationaldagen.

Lite senare under dagen steg kung Harald och drottning Sonja ut på slottsbalkongen i Oslo tillsammans med kronprinsparet och prinsessan Ingrid Alexandra samt prins Sverre Magnus. Däremot var inte prinsessan Märtha Louise där med sin familj.

Kronprins Haakon, Sverre Magnus, kronprinsessan Mette-Marit, Ingrid Alexandra och kungaparet Harald och Sonja firade från balkongen.

Kronprins Haakon, Sverre Magnus, kronprinsessan Mette-Marit, Ingrid Alexandra och kungaparet Harald och Sonja firade från balkongen.

Detta att hälsa folket på nationaldagen från slottet är en tradition som en gång instiftades av kung Haakon redan 1906. Och trevligt är det, att åter få se kungafamiljen samlad på detta sätt!

Läs mer: Mette-Marits comeback efter långa sjukskrivningen

Foto: Stella Pictures