Se bilderna från Solbacken - så såg det ut förr

Se bilderna från Solbacken - så såg det ut förr

Renoveringen av Villa Solbacken är i full gång. Huset, som en gång tillhörde prins Bertil och hans älskade Lilian, ska byta kostym. Men hur såg det ut förr? Svensk Damtidning vet. Ta en titt i vårt fina bildspel.
spe40cd9-700x472

Just nu är Villa Solbacken inbäddat i byggplast. Men vi kommer ihåg hur det såg ut förr om åren, då boendet tillhörde prins Bertil och hans Lilian.

Se bilderna i vårt bildspel.

Nya generationer Bernadotte flyttar snart in i Villa Solbacken, men huset har varit i släktens ägo i nästan 70 år. Prins Bertil köpte huset redan 1949 och flyttade in tillsammans med prinsessan Lilian. De tillbringade närmre 50 år av sitt liv tillsammans i funkishuset på Djurgården.

De första åren var de tillsammans i hemlighet och gifta sig fick de göra först efter 28 år.

Den 250 kvm stora sjurummaren Villa Solbacken ritades av arkitekten Ragnar Hjorth och stod klart 1930. Prinsparet flyttade in 1949 men på grund av dåtidens lagar kunde inte prinsparet gifta sig med Lilian Craig då hon inte var av kunglig börd.

Men de spenderade sitt liv ihop trots det. Först 1976 då Kung Carl XVI Gustaf tillträtt tronen var det möjligt för paret att gifta sig. När prins Bertil avled 1997 så testamenterade han Villa Solbacken till prins Carl Phillip

Prinsessan Lilian bodde dock kvar i huset fram till sin död 2013.

Foto: Ibl.