Se bilderna! Här charmar prins Oscar alla

En egen liten gran till Haga! Det var en lycklig tomtenisse som satte på sig tomteluvan på Kungliga slottet nu i morse. Se bilderna på prins Oscar här.

Det var dags för det kungliga granöverlämnandet och det var en förväntansfull liten tomtenisse som var på plats för att ta emot en egen mini-gran till sitt rum på hemma på Haga.

Prins Oscar, 3, sken som en liten sol där han stod bredvid mamma Victoria och pappa Daniel och spanade in den stora praktgranen som ska stå i vardagsrummet. Storasyster Estelle saknades dock, hon har ju inte fått jullov än.

Granöverlämningen ägde rum i Östra slottsvalvet, den länga där kungafamiljen har sina kontor, och som vanligt var det studenterna från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) som var på plats för att leverera kungafamiljens granar.

Detta är en stolt kunglig tradition. Ända sedan kungen var ung kronprins på 1960-talet så har studenterna från jägmästarprogrammet stått för granleveransen. Och den här morgonen var inget undantag. Klädda i sina stiliga röda och gröna högtidsdräkter rullade de in på inre borggården med sin last.

Och visste du att det är på grund av detta som kungsgranen heter just kungsgran? Tidigare gick den under det lite mer diskreta namnet nordmannsgran.

Förra året var det prins Alexander som var på plats i tomteluva för att ta emot granarna tillsammans med pappa prins Carl Philip, men i år lämnade han alltså över stafettpinnen till sin kusin prins Oscar.

kronprinsessan victoria prins oscar

Foto: Jessica Gow/TT.