Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se bilderna! Kungligt familjedop – och genrep för Harry och Meghan

18 mar, 2019, 19:30 
Här är bilderna från helgens kungliga barndop. Prins Harry var stolt gudfar och drottning Elizabeth satt på första parkett.
Annons

Det var prinsessan Annes dotter Zara Phillips som döpte sin nio månader gamla dotter. Det blev en liten och familjär ceremoni – och kunglig invasion i byn Cherrington väster om London. Höggravida Meghan gjorde entré i St Nicholas Church i denna 1950-talslook, med tvättäkta vintagekappa från Dior i bordeauxfärgat siden, och en mörkblå lyx-basker från modisten Stephen Jones.

Prins Harry och Meghan på kungligt barndop.
Generalrepetition innan baby Sussex anländer om några veckor.

I handen svingade hon sin handväska från Victoria Beckham. För henne och Harry blev detta något av ett genrep – nästa gång det är brittiskt kungligt dop lär vara framåt sommaren och då är det sannolikt de själva som bjuder in, om allt går enligt planerna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Helgens dopbarn sprattlade i den kungliga dopklänningen av siden och spetsar, som numera är en exakt kopia av originalet från 1841. Efter 62 kungliga bebisar och 163 år i kunglig tjänst var den så fallfärdig att drottningens chefsstylist fick fick låta sy en ny. Och enligt brittisk media ska det nu finnas tyg undanlagt i händelse att någon får tvillingar.

Baby Lena Elizabeths stolta pappa Mike Tindall.
Lena Elizabeth med sin stolta pappa Mike.

Zaras och Mike Tindalls dotter välsignades med två namn, Lena Elizabeth, och fick prins Harry som hedrad gudfar. Han är kusin till Zara och de två har alltid stått varandra nära.

Zara Tindall döpte yngsta dottern Lena Elizabeth.
Här kommer dopbarnets mamma Zara Tindall, i cerise-rosa stilettos från Jimmy Choo.

Elizabeth är som ni förstår efter drottningen själv, som faktiskt gjorde en oväntad söndagsutflykt i vårregnet och satte guldkant på dopet med sin närvaro. Att alla blev så överraskande beror på att hon inte var med när prins William och Kate döpte prins Louis i somras.

Annons
Drottning Elizabeth på barnbarnsbarnet Lenas dop.
Drottningen på barnbarnsbarnet Lenas dop. Som alltid med tre rader pärlor och briljantbrosch.
Prinsessan Anne på barnbarnet Lena Tindalls dop.
Prinsessan Anne kämpade i blåsten.

Men var var William och Kate?

Lilla Lenas mormor prinsessan Anne och morfar Mark Phillips var som väntat på plats, men prins Charles och Camilla uteblev, precis som prins William och Kate.

Kyrkan St Nicholas Church i byn Cherrington. Här döptes Zara Phillips dotter Lena Tindall.
Dopkyrkan.

Baby Lena föddes den 18 juni 2018 och var mycket efterlängtad eftersom Zara Tindall dessförinnan hade drabbats av ett sent missfall. Lena är drottningens sjunde barnbarnsbarn. De sex andra är systrarna Savannah, 8 och Isla Phillips, 6, prins George, 5, Mia Tindall, 5, prinsessan Charlotte, 3, och prins Louis, 10 månader. Åttan kommer i april – prins Harrys och hertiginnan Meghans baby.

Annons
Zara Tindall med sina två fina labradorer. Här poserar hon i egenskap av ambassadör för barnvagnsnärket iCandy.
Zara Tindall med sina två fina labradorer och den snitsiga barnvagnen iCandy.

Proffsryttaren Zara Tindall är numera ambassadör för barnvagnsmärket iCandy, som tagit fram denna barnvagn i samarbete med Land Rover. En likadan ska nu ha levererats till prins Harry och Meghan.

Bonusfakta:

Ju fler faddrar desto bättre: Prinsessan Charlotte har fem, prins Louis har sex och prins George har hela sju.

Läs mer:

Foto: TT

Annons