Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se bilderna – lyxlägenheten som kungafamiljen inte får såld

28 mar, 2022, 14:00 
Danska kungafamiljen
Den danska kungafamiljen har en lägenhet som de inte kan få såld.
Annons
HURRA! Här kommer kungafamiljen till drottning Margrethes stora firandeBrand logo
HURRA! Här kommer kungafamiljen till drottning Margrethes stora firande

Prins Nikolai hittade kärleken i Benedikte Thoustrup redan som tonåring. Men de har tvingats leva åtskilda i långa perioder, på grund av sina stunder.

Benedikte studerade på det anrika universitetet Sorbonne i Paris och paret fick testa på ett långdistansförhållande. Men numera bor de ihop och går båda på Copenhagen Business School, där de haft en utbytestermin i Paris ihop.

– Jag kan bekräfta att prins Nikolai ska flytta med sin flickvän till en gemensam lägenhet som en del av sin utbildning, har det danska hovets kommunikationschef Lene Balleby sagt i ett uttalande.

Lägenheten som danska kungafamiljen inte får såld

Det innebär att Nikolai har en lägenhet över. En lägenhet som han har förtvivlat svårt att få såld.

Lägenhet
Inte den roligaste utsikten kanske...

Det är den danska tidningen Boliga som rapporterar att Nikolais lya på 70 kvadrat har legat ute som annons sedan september. Den försvann från marknaden ett tag, men dök sedan upp igen. Och kanske är priset förklaringen till att ingen nappat.

Annons

Budgivningen börjar nämligen på 5 250 000 danska kronor, vilket är dyrt sett till omständigheterna. Boliga har räknat ut att kvadratmeterpriset i det här fallet blir 75 000 danska kronor. Men snittet för en såld lägenhet i det här området av Köpenhamn, København K, ligger på 69 300 danska kronor.

Tydligen är bostadsmarknaden väldigt stark i den här delen av den danska huvudstaden. Nikolai köpte själv lägenheten för 4,1 miljoner danska kronor, och försöker nu uppenbarligen tjäna en hacka på försäljningen.

Dansk press är hursomhelst väldigt glada över att Nikolai tycks ha hittat kärleken i Benedikte.

"Därmed står det också klart att Benedikte Thoustrup är kvinnan i Nikolais liv. För i en ålder, där flickvänner byts ut snabbare än senare i livet, har Nikolai under de här tre åren visat att hon har en väldigt speciell plats i hans hjärta. Ett faktum som understryks av att han kommer att bo tillsammans med henne medan han studerar i Paris som en del av hans yrkesutbildning", skriver danska Se og hör.

Annons