Se bilderna! Prins Alexander tokcharmar alla!

Se bilderna! Prins Alexander tokcharmar alla!

Det är något speciellt med den här lillprinsen! Prins Carl Philips och prinsessan Sofias treåring Alexander tokcharmar ju alla!

Vilken charmprins han, prins Alexander! Och det var full fart när han skuttade runt i sina solgula gummistövlar, med luggen i ögonen och de långa lockarna flygande i nacken. Han hade sin egen ryggsäck med sig, och i blixtlåset dinglade hans lilla maskot, en glad anka. Fast knäppet var lite trixigt…

…så då fick mamma Sofia rycka in och hjälpa till.

Prins Alexander prinsessan Sofia

Småprinsarna på utflykt

Bilderna togs på motorstadion Gelleråsen i helgen, en två dagar lång kunglig söndagsutflykt för prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Carl Philip var gästförare i Porsche Carrera Cup, men lika mycket pappa. Hans två småprinsar hade ju så mycket spring i benen och Carl Philip var ett enda stort leende när han kramade om dem efter loppet.

Prins Carl Philip prinsessan Sofia prins Alexander prins Gabriel

Prins Alexander tågade runt med riskakan i högsta hugg.

Prins Alexander har hunnit bli tre och prins Gabriel fyller två år nästa lördag. De tittade storögt när pappa klev i och ur i sin citrongula låne-Porsche med namnet Bernadotte tryckt med jättebokstäver på vindrutan.

Motorprinsen Carl Philip.

Här kommer motorprinsen! Fast inte med sitt turnummer 13 den här gången, utan med nummer 911 på låne-Porschen.

De kungliga hejaklacken stod uppe på vip-läktaren, och Alexanders och Gabriels snälla mormor Marie var också med. Prinsessan Sofia spanade ut över banan och då och då langade hon fram en riskaka till barnen att knapra på. Vi gissar att det blev kalas även för familjens border terrier Siri när alla smulorna regnade ner…

Lillebror Gabriel knep lika många charmpoäng men höll en något lägre profil än sin kavata storebror. Småprinsarna lekte med Siri, och blev helt fascinerade när det plötsligt dök upp en helikopter över motorbanan. Gissa om lyckan var total när de fick provsitta i cockpit!

Sedan blev det kanelbullar och kramar från mormor och så fick de spana in pappas bildörr som lossnade efter en liten krock i första heatet.

Prins Carl Philip och prins Alexander på racingbanan Gelleråsen.

Prins Alexander spanade in den lösa biten från bildörren med stort intresse.

Se den härliga filmen på småprinsarna här!

Se filmen på Gabriel, Alexander, Carl Philip och Sofia!
Slå på ljud

Fakta: Prins Carl Philip och racingen

Detta var bara ett tillfälligt gästspel på racingbanan för prins Carl Philip. Han har ju tagit timeout från racingen eftersom den tog så mycket tid och han ville kunna ägna helgerna åt familjen, det berättade hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare i år.

Prins Carl Philip på Gelleråsens racingbana

– Befinner man sig på elitnivå, så kräver det mycket träning, både fysiskt och psykiskt för att hålla sig i form. I prinsens fall handlar det om väldigt mycket träning på bana och just nu ryms inte detta i hans liv. Han jobbar med sitt företag BK Bernadotte Kylberg samtidigt som han har små barn hemma, och han är inte beredd att avstå så många helger som krävs. Därför väljer han att avstå från racingen i år.

Prins Alexander med mamma Sofia och pappa Carl Philip på racingbanan Gelleråsen.

Prins Carl Philip prioriterar familjen.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA, Tommy Pedersen/TT.