Se bilderna! Prins Daniels förändring – då och nu

prins daniels förändring oroar många

Carl Philip och Sofia får en friare roll och kronprinsessparet tar ett ännu större ansvar för den kungliga representationen. Efter kungens besked, om den nya rollfördelningen, har många noterat en förändring hos Daniel.

Från ett stort smil till ett mer sammanbitet ansiktsuttryck. Prins Daniels kungliga arbetsbörda är större än någonsin och många undrar nu om hans schema är för hektiskt.

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels första år som gifta var förstås magiskt. Svenska folket hade tagit emot Daniel med öppna armar, han var frisk efter sin njurtransplantation och vart de än åkte överröstades de med lyckoönskningar. Den kungliga kalendern var förvisso full men att äntligen få visa sin kärlek öppet gjorde att Daniel njöt. Varenda sekund.

Bilderna på Daniel oroar många

Så här nio år senare lyser deras kärlek fortfarande lika stark. De är ett team och stöttar varandra i med- och motgångar. Kronprinsessan har kallat prins Daniel för “sin bästa vän” och hon har även sagt att de kompletterar varandra.

Prins daniel kronprinsessan victoria i ockelbo

År 2011 besökte Victoria och Daneil Ockelbo och allting var en enda stor fest.

– Vi har en fin personkemi och kompletterar varandra väl. Vår kärlek och vänskap är en ordentligt stark grund att stå på och vi har dessutom väldigt roligt tillsammans, har Victoria sagt i tidigare intervjuer.

Nu ser dock det kungliga arbetet lite annorlunda ut. För några veckor sedan kom kungen med beskedet att fem av sju barnbarn förlorar sina titlar. I förlängning betyder det att Carl Philips och Madeleines barn kommer att växa upp utanför det kungliga strålkastarljuset samt att ännu mer fokus riktas mot Victoria och Daniel. Framöver kommer de att ha huvudansvaret för den kungliga representationen – tillsammans med kungaparet.

Men många av er läsare har noterat en förändring hos Daniel. När han precis hade blivit prins av Sverige hade han alltid ett stort leende på läpparna och nuförtiden är han mer sammanbiten. I dag har Daniel flera kungliga uppdrag i veckan. Både tillsammans med kronprinsessan och ensam. Han reser land och rike runt med Prins Daniels Fellowship och dessutom stöttar han sin hustru på olika långresor utomlands.

Större kunglig arbetsbörda

Och skillnaden mellan att vara kunglig och att ha ett vanligt jobb är ju att kungligheterna blir dokumenterade precis hela tiden. De är ständigt bevakade av journalister och fotografer. Och Daniel är alltid ärlig med sina känslor. Känner han inte för att dra på smilbanden – då gör han inte det. Och det är ju just därför han är så omtyckt av svenska folket. Han är en prins som aldrig förställer sig.

prins daniel kronprinsessan victoria köpenhamn

Tidigare i höstas var kronprinsessparet i Köpenhamn och Daniel bjöd på en allvarlig look.

En gång erkände han till och med att han var trött. Det var under en entreprenörsdag i Norrköping som Daniel kom av sig upp på scenen.

– Jädra, Oscar! Jag måste ju få kunna sova på nätterna för att kunna tänka på dagarna!, sa prinsen skämtsamt.

Det sammanbitna ansiktsuttrycket kan också handla om ålder. Prins Daniel har vuxit in i sin kungliga roll och tar sitt ansvar på fullaste ansvar. Därav en allvarligare min.

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: