Se bilderna! Prins Oscar på utflykt – fick följa med pappa till brandstationen

Se bilderna! Prins Oscar på utflykt – fick följa med pappa till brandstationen

Vilken drömdag det blev för prins Oscar när han fick följa med pappa och hälsa på de snälla brandmännen på Brännkyrka brandstation!

En blivande liten brandman? Det ser nästan så ut! Det lyser ju om prins Oscar där han står framför brandbilen i sin lite för stora hjälm. Och vilken klok och rolig pappa han är, prins Daniel, som tog med sin brandbils-älskande son till brandstationen på studiebesök.

Prins Oscar och prins Daniel tar ett gruppfoto med brandmännen vid Brännkyrka brandstation.

Självklart blev det ett gruppfoto.

Det var i dag på förmiddagen som de två rullade iväg från Haga slott till Älvsjö söder om Stockholm, berättar Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Prins Oscar fick träffa brandmännen och lära sig spännande saker om brandbilarna och om vad som händer när larmet går. En riktig drömdag för Victorias och Daniels snart 3-årige lillprins. Så här stolt blev han när han fick en egen brandhjälm ovanpå mössan.

Prins Oscar i brandhjälp vid besöket på Brännkyrka brandstation.

Sveriges minsta och sötaste brandman!

Sedan var lyckan total när han fick provsitta i brandbilen. Oscar fick också åka upp i stegbilens korg tillsammans med pappa och en av de snälla brandmännen på stationen. Och bjöd på en väldigt gullig tummen upp!

Prins Oscar gör tummen upp i stegbilens korg, vid besöket på Brännkyrka brandstation.

En koncentrerad prins Oscar på väg upp i korgen. Det blir mycket att berätta om på dagis på måndag.

Prins Daniel har ju precis kommit hem från sin tredagarsresa till Indien, där han bland annat besökte New Delhi och olika skolprojekt i den indiska delstaten Assam. Men han hann alltså precis hem till detta roliga. Och visste du att hans fredagsutflykter faktiskt är lite av en tradition? När prinsessan Estelle var liten brukade Daniel ibland ta ledigt just på fredagar och så gjorde de roliga saker ihop, som att besöka Junibacken eller Läsesalongen på Kulturhuset.

Läs mer:

Sötchock! Se bilderna på Estelle och Oscar i Åre

Se filmen! Prins Oscar åker skidor – två år ung

Prins Oscars show i julhälsningen: ”Pepparkakeland”

Foto: Kungliga Hovstaterna