Se bilderna! Prinsessan Birgitta var kvällens galadrottning

Prinsessan Birgitta på Jontefondsgalan.

Prinsessan Birgitta var kvällens glittrigaste hedersgäst – och det trillade in 2,8 härliga miljoner till stöd för de drabbade barnen. Ja, Jontefondsgalan blev helt magisk!
Slå på ljud

Prinsessan Birgitta glittrade i påfågelsblå paljetter – och Jontefonden fick in 2,8 härliga miljoner till stöd för barn som på olika sätt påverkas av organtransplantation. Ja, vilken kväll det blev när Jontefondsgalan gick av stapeln i Göteborg.

Jontefondsgalan 2019 med prinsessan Birgitta som hedersgäst.

Stämningsfullt – och mitt i vimlet sitter prinsessan Birgitta.

De 40 granarna förvandlade Eriksbergshallen till en magisk skog, och temat var både ljust och mycket allvarligt. Eller som det stod på programbladet: Några väntar på tomten, andra på livet.

Jontefondsgalan arrangeras ju för att dra in pengar till stiftelsen Jontefonden som drivs av Gunilla och Tommy Ivarsson. De var föräldrar till 15-årige Jonathan, som kallades Jonte. Han led av lungfibros (samma sjukdom som nu har drabbat kronprinsessan Mette-Marit) och dog i november 2015, efter att ha väntat på nya lungor i flera år.

Prinsessan Birgitta med Tommy och Gunilla Ivarsson, och sin väninna Vicky von der Lancken (som ropade in Kjell Engmans glaskonstverk Gudinnan i bersån).

– Det var en känslofylld kväll och en fantastisk fest! Så mycket glädje! säger Jonathans pappa Tommy Ivarsson.

– Men det allra härligaste var ju att vi slog rekord, vi drog in hela 2,8 miljoner kronor! Det betyder så mycket för Jontefonden. Vi är så väldigt, väldigt nöjda.

Renée Nyberg och David Hellenius höll i välgörenhetsauktionen vid Jontefondsgalan 2019.

Renée Nyberg och David Hellenius höll i välgörenhetsauktionen och såg till att gästerna öppnade plånboken och bjöd så det visslade om det.

Nanne Grönvall stod på scenen vid Jontefondsgalan 2019.

Nanne Grönvall stod på scenen.

De 466 gästerna fick njuta av lättgravad laxtartar med Kalixlöjrom, torskrygg med pilgrimsmusslor och chokladbavaroise med apelsincurd. Och efter underhållningen och välgörenhetsauktionen (under stort jubel ledd av Renée Nyberg och David Hellenius) blev det dans minsann, som pågick till långt in på småtimmarna.

Vem var kung på dansgolvet?

– Jag måste nog säga att Uno Svenningsson och Olof Röhlander delade på den titeln… Och Jennifer Brown var definitivt kvällens dansdrottning!

Jennifer Brown ägde dansgolvet.

Och prinsessan Birgitta?

– Hon drog sig tillbaka efter midnatt, klockan var säkert halv ett. Och nu är hon tillbaka på Mallorca igen. Hon flög hem vid lunchtid i går och landade sent i går eftermiddag. Och i dag skulle hon ut på golfbanan med sina väninnor.

Se gästerna på Jontefondsgalan:

Jessica Andersson med sin Johan Malm.

Kvällens danskung Uno Svenningsson med sin fru Carina.

Kattis Ahlström och Carl Jonas Sjönander.

Monika Ahlberg.

Kvällens värdar: Gunilla och Tommy Ivarsson med sin son Christian och hans flickvän Julia Börjesson.

Foto: Tommy Holl/TT.