Se bilderna! Victoria dramatiskt baraxlad i smokingvimlet

Baraxlat och dramatiskt svart - det är kronprinsessans smokinglook för kvällen! Här är bilderna från Sverigemiddagen på Stockholms slott.

Sorlet stiger i Vita havet – den sjätte Sverigemiddagen har inletts! Kungen har precis hållit välkomsttalet och vid hans sida gnistrar drottning Silvia – kvällen till ära i nygammal chiffong i gult och grönt.

Sverigemiddagarna är gladare och mer avspända än de vanliga representationsmiddagarna på Kungliga slottet och Victoria brukar alltid vara lite extra glamourös. Så även denna kväll. Visst känns hon lite parisiskt chic i sin axelbara svarta smokingklänning från By Malina? Vill du kika närmare på den eller shoppa den? Klicka här! (länk till Apprl) Prinsessan Sofia bar en rosa som vi sett henne i förr. Den kommer från märken Stylein. Den finns inte till försäljning just nu, men vill du kika på vad de har mer kan du kika in märket genom att klicka här! (länk till Ellos)

Vid Sverigemiddagen sprider kungafamiljen ut sig bland de runda borden i Vita havet och till sin hjälp med värdskapet denna kväll har kungaparet även prins Carl och prinsessan Sofia, som valt rosalila plisseringar. Det är bara nyblivna Floridabon prinsessan Madeleine och hennes Chris som saknas.

De flesta på kvällens inbjudna har aldrig varit på Kungliga slottet förr – så det var 170 mycket förväntansfulla gäster som satte sig till bords i Vita havet. Några av dem har dessutom fått en kunglig bordsdam eller bordsherre. Alla gästerna har den saken gemensamt att de har blivit utvalda att vara med av sitt läns landshövding på grund av att de gjort något extra bra för sitt län.

Drottningen och prinsessorna hade varsin landshövding till bordet och borden var dekorerade med allt från begonia och silverek till nejlikor till nypon, tranbär och vippor av vass från Drottningholms­parken!

Till förrätt bjöd kungaparet på rosastekt kalvfilé med gräslökscrème, friterad kapris,

semitorkade tomater och jungfrusallad.

Huvudrätten bestod av smörbakad piggvar med stekta kantareller, rostad blomkål,

champagnesås och potatispuré med svart hösttryffel.

Och till desert serverades chokladbrownie med blåbärsmousse, saltkola,

blåbärsbavaroise och chokladsorbet.

Läs mer: Ikväll är det dags! Victoria på fredagsmys med kunglig guldkant

Foto: Stella pictures, IBL