Se bilderna! Victoria på höstens första jobbresa

Kronprinsessan Victoria i Simrishamn.

Nu har hösten dragit i gång på allvar för kronprinsessan Victoria, och vilken härlig glädje hon sprider i prins Oscars Skåne!

Powerknuten är sig lik, men det vete katten om inte skrattet är ännu lite större än vanligt! Kronprinsessan Victoria är på höstens första jobbresa och hon är full av energi. Kolla bara in den här bilden så får du se:

Kronprinsessan Victoria i Simrishamn.

Dagens blåvita look är också en succé och fick många beundrande utrop här på redaktionen när bilderna damp ner. Dessutom passar den ju perfekt till dagens viktiga ämne.

Kronprinsessan Victoria i marin look.

Blått och vitt, helt rätt färger i dag!

Kronprinsessan Victorias hjärtefråga

Det handlar om havet som ni förstår och en av kronprinsessans hjärtefrågor: hållbart fiske. Just nu besöker hon Havs- och Vattenmyndigheten, som ligger vid Marint Centrum i Simrishamn och arbetar för en bättre miljö i Östersjön.

Kronprinsessan ombord på Kustbevakningens fartyg.

Ombord på Kustbevakningens fartyg.

Victoria anlände klockan tio och rivstartade med att få information om så kallade spökgarn, som är ett roligare namn för förlorade fiskeredskap. Nu har hon precis avslutat mötet med en grupp yrkesfiskare på Södra kajen och befinner sig nu på en båttur tillsammans med Kustbevakningen ut till ett fartygsvraket Villon.

Kronprinsessan på väg ut för att samla in spökgarn.

På väg ut för att samla in spökgarn.

Rent vatten är ett annat fokusområde vid Marint centrum, och här pågår sedan flera år ett intensivt arbete kring problematiken med med marina föroreningar och med att utveckla rening av läkemedelsrester på Simrishamns reningsverk.

Kronprinsessan Victoria träffar barn i Simrishamn.

Ett intensivt och späckat program, precis om det brukar, men en lunch blir det också förstås innan Victoria sedan fortsätter till dagens andra programpunkt, som är Simris Alg, också i Simrishamn.

Vid sin sida har hon sin adjutant, för dagen i grönspräcklig fältuniform. Victorias färska hovmarskalk Lena Bartholdson är dock inte på plats i dag, hon befinner sig på Kungliga slottet för att bli sätta sig in i sitt nya jobb.

Kronprinsessan Victoria besöker Havs- och Vattenmyndigheten i Skåne.

För kronprinsessan Victoria är detta dag två av resan. Den inleddes i går med en konferens på Hotell Tylösand i Halmstad. Temat var artificiell intelligens, AI, och då var prins Daniel också med.

Foto: Johan Nilsson / TT.