Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Vilket möte – Victoria och Rania var nära att näskrockas

17 okt, 2018, 15:00 
Kronprinsessan bjöd på sin bästa hovnigning och kindkyssarna gick bra, men hon och Rania näskrockade nästan! Det blev ett ovanligt varmt och hjärtligt möte när Victoria och Daniel hälsade på hos Jordaniens kung Abduallah och drottning Rania i jättepalatset i Amman.
Annons

Platsen var drottning Ranias och kung Abdullahs arbetspalats (de har ett annat att bo i!). Det jättelika sandgula Al-Husseini-palatset i Amman är nybyggt men för ändå tankarna till Tusen och en natt. På slaget halv tolv rullade Victorias och Daniels blanksvarta Mercedes in genom de höga murarna med en blågul mini-flagga fladdrande på motorhuven.

Då hade de precis hunnit till sitt hotell för ett snabbt klädbyte, vilket för kronprinsessans del betydde mönstrad sidenklänning i lila, guld och svart. Prins Daniel gick tre steg bakom, som alltid i sådana här sammanhang, och 52 soldater i olivgröna långrockar och palestinasjalar paraderade på båda sidor om röda mattan, i en absolut snörrät rad.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria och Daniel träffade Jordanska kungaparet.

Kung Abdullah såg verkligen ut att gilla sina gäster skarpt, trots att allt egentligen var väldigt formellt. Han hälsade så uppriktigt hjärtligt på Victoria, som var lika hjärtlig tillbaka och bjöd på sin bästa hovnigningar framför honom och drottning Rania, 48. En sekund såg det ut som Victoria och Rania skulle krocka med näsorna i kindpussen, men allt gick vägen, puh!

Annons
Kronprinsessparet träffade kung Abdullah och drottning Rania.

Och nu när de stod bredvid varandra i solgasset på palatsgården såg man att de både är exakt lika långa och hade valt klänningar i nästan samma modell.

Drottning Rania, kronprinsessan Victoria, kung Abdullah och prins Daneil.

Den svenska och den jordanska kungafamiljen står nära varandra och Victoria tillbringade en hel vecka i Jordanien som 24-åring. Jämfört med vår egen kung är 56-årige Abdullah en regent med mycket mer makt och en roll där han försöker verka balanserande i regionen. På det sättet är han också en kung som väcker starka känslor i sitt land.

Annons

Nu blev det en 30 minuter lång audiens i ett av palatsets mörkbaserade audiensrum, med kungen och kronprinsessan Victoria i högsätet och drottning Rania och prins Daniel intill. Och titta på bilderna – visst syns de att de hade trevligt!

Victoria och kung Abdullah.

Foto: TT/Jonas Ekströmer

Annons