Se bilderna! Victorias privata dag på stan

01 jun, 2020, 18:32 
Kronprinsessan Victoria på polisens segway
Kronprinsessan Victoria privat – ute på stan. Och då hände detta! Se bilderna från hennes hemliga besök på Södermalm i dag.
Annons
Silvia om önskan för barnen inför 60-årsdagen
Silvia om önskan för barnen inför 60-årsdagen

 

Här firar kronprinsessan Victoria in juni – på en segway! Och inte vilken segway som helst, utan här är det Stockholmspolisen som sätter guldkant på hennes utflykt i sommar-Stockholm.

– Kungliga Segwaygruppen, Södermalm! skriver Viktor Adolphson, som är områdespolis i Trygghetsgruppen Södermalm och yttre befäl inom utryckningsverksamheten, på Twitter. Och polisen längst till vänster på bilden, som instagrammar under namnet Doktorn @doktornpodcast skriver:

– Segwaypolisen har fått förstärkning idag av självaste Kronprinsessan…

Recept.se Nyhetsbrev
Kronprinsessan Victoria på polisens segway
Kronprinsessan Victoria på polisens segway.

Allt detta hände vid lunchtid, vid Mariatorget. Att kronprinsessan Victoria var ute på vift berodde på att hon avverkat ännu en dag som kunglig volontär på Sankt Paul, Stadsmissionens träffpunkt som nu i coronatider levererar matlådor hem till äldre som lever i utsatthet och ensamhet. Det berättar Ulrika Näsholm vid hovet för Svenskdam.

Annons
Kronprinsessan Victoria delar ut matlådor hos Stadsmissionen.
Kronprinsessan Victoria är beskyddare av Stadsmissionen och så här såg det ut tidigare i dag, när hon delade ut matlådor på Södermalm i Stockholm.

– Jag känner som så många andra i samhället att jag vill göra något. Det är viktigt att vi som har möjlighet försöker bidra och hjälpa till på de sätt vi kan. Vi kan tillsammans göra skillnad, sa Victoria vid sitt besök på St Paul tidigare i våras.

Kronprinsessan Victoria delar ut matlådor hos Stadsmissionen.
Som volontär gör Victoria allt från att dela upp maten i lådorna till att koka och servera kaffe.

Corona – stödet från kungafamiljen

Hela kungafamiljen bidrar i coronakrisen, men på olika sätt: Kronprinsessan delar ut sina lunchlådor, prins Carl Philip jobbar deltid på Försvarets ledningscentral och prinsessan Sofia rycker in som vårdbiträde på Sophiahemmet. Och prinsessan Madeleine engagerar sig för de utsatta barn som befinner sig i en ännu mer utsatt position på grund av pandemin.

Annons

Foto: Instagram.

Annons