Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se Carl Philips och Sofias fina dopinbjudan!

30 aug, 2016, 11:05 
Agneta Nisbeth
Snart är det dags för prins Alexanders dop. Se den vackra dopinbjudan.
Annons
Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prins Alexander. Drottningholms slott. Maj 2016

Nästa fredag, den 9 september är det lille Alexanders tur att döpas i Drottningholms slottskyrka. Alla gäster har fått en vacker dopinbjudan och Expressen har publicerat ett av inbjudningskorten som skickades till gästerna.

Klädsel för dopet är förmiddagsdräkt, jaquette eller mörk kostym.

dopinbjudan instagram

 

Annons

Prinsparet har valt en mer familjär plats till dopet och gästlistan förväntas också vara mycket mindre än vid prins Oscars dop i maj. Men dopklänningen som gått i arv i kungafamiljen kommer även att bäras av Alexander.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under dopdagen kommer gästerna att börja anlända vid 11 till Drottningholms slottskyrka och själva ceremonin kommer att inledas klockan 12.  Under dopet kommer salut att skjutas både från Skeppsholmen och från fartyget HMS Kullen utanför Drottningholms slott.  Efter ceremonin i kyrkan kommer kungen och drottningen att ha en mottagning på Drottningholms slott.

Av: Frida Mrad

Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Annons