Se de fantastiska bilderna från Archies dop!

Archie
Archie Harrisons dop har varit hemligt ända fram till själva dopdagen. Men på eftermiddagen igår delade Harry och Meghan äntligen med sig av två fantastiska bilder från dagen, och några av de som deltog var bland annat prinsessan Dianas systrar.
Annons

Som vi alla vet vill hertigparet av Sussex, prins Harry och hans hustru Meghan hålla Archie Harrison borta från offentligheten så länge som möjligt. Med det i åtanke var det inte någon överraskning när det blev klart att paret valde att ha en privat, liten dopceremoni med de allra närmsta.

Annons
Första gången vi fick se lilla Archie var när hertigparet visade sig två dagar efter födseln.
Första gången vi fick se lilla Archie var när hertigparet visade sig två dagar efter födseln.

Archie Harrison föddes den 6 maj och på dagen två månader senare var det dags för dop. Precis som William och Kate har gått tillväga med sina tre barn, valde Harry och Meghana att döpa Archie i drottningens privata kapell på Windsor Castle.

Kritiserats i medier

Brittiska kungliga dop hålls vanligtvis bakom stängda dörrar, men offentligheten brukar få komma och dela glädjen med familjen både när de går in till kapellet och när de kommer ut igen. Nu valde Harry och Meghan att varken tillåta pressfotografer eller publik – till mångas irritation.

Annons

Brittiska medier, exempelvis BBC, har skrivit att Archies föräldrar nyligen lät skattebetalarna stå för miljonbelopp när parets hus renoverades. På grund av detta menar dem att det ska ses som en självklarhet att dela högtidsdagar med folket.

En av de fantastiska bilderna som hertigparet själva delade med sig av på Instagram.
En av de fantastiska bilderna som hertigparet själva delade med sig av på Instagram.

Drottningen missade dopet

Drottning Elizabeth hade tidigare meddelat att hon tyvärr skulle missa dopet på grund av att det krockade med andra kungliga plikter. Några som däremot var på plats var prins Charles och hans hustru Camilla, liksom Meghans mor Doria Ragland. Självklart deltog även prins William och Kate.

Annons
Från vänster i bakre raden ser vi prins Charles, Doria Ragland, Dianas två systrar, prins William. Främre raden från vänster ser vi Camilla, Harry, Meghan och Archie och till sist Kate.
Från vänster i bakre raden ser vi prins Charles, Doria Ragland, Dianas två systrar Jane Fellows och Sara McCorquodale och prins William. Främre raden från vänster ser vi Camilla, Harry, Meghan och Archie och Kate.

Dessutom fanns prinsessan Dianas systrar, Jane Fellows och Sara McCorquodale, med under ceremonien. Vilka som till slut blev Archies gudföräldrar är fortfarande hemligt, efter önskemål från gudföräldrarna själva.

Klassisk dopklänning

Archie Harrison döptes traditionsenligt av ärkebiskopen Canterbury Justin Welby och bar en replika av den klassiska dopklänningen som ursprungligen syddes till drottning Victorias äldsta dotter. De senaste elva åren har klänningen använts vid kungliga dop.

 

Annons

Foto: Harry och Meghans Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Se de fantastiska bilderna från Archies dop!”

 1. Lydia skriver: 7 juli, 2019

  Sååå söt han är!


 2. Ina skriver: 7 juli, 2019

  Ja nu er han døbt og der er taget et billede. Jeg ser at de fleste på billedet virker stive i det – det er kun Meghan der virker lykkelig? Men måske bedrager mine øjne mig?

  Det eneste jeg undrer mig over er hvorfor Kate og Williams børn ikke er med?? Det finder jeg meget underligt når det nu er en familiebegivenhed!!


 3. konsttanten skriver: 7 juli, 2019

  BBC har fel. Vid familjära högtider såsom dop, födelsedagar och dylikt, så kan media hållas utanför. Drottning Elisabeths närvaro, var ej nödvändig.
  Harry och Meghan kommer att göra så mkt positivt för Storbritannien, så skattebetalarna kan vara lugna.


 4. ancibergfeldt skriver: 7 juli, 2019

  Fint! Men att inte kusinerna var med?


 5. Birthe Vejrum skriver: 7 juli, 2019

  De brittiske medier viser sig fra deres værste side, og med Piers Morgan som indpisker, så er der fuld opbakning fra de negative vitriolspyende haters, der har “slagtet” Meghan fra start. Alt, hvad der tidligere er skrevet gentages + at de nu også går efter lille Archie.


 6. Birthe Vejrum skriver: 8 juli, 2019

  Archies dåb er nu ikke den eneste, der har været strengt privat. Prins William blev i sin tid ikke døbt i nogen kirke eller anden form for religiøst lokale. Han blev døbt i The Music Room i Buckingham Palace. Så der var ingen offentlighed omkring ham – og der er ikke oplyst noget om hans faddere, jeg har i hvert fald ikke fundet deres navne.
  Prins Harry blev døbt i sin bryllupskirke i Windsor, jeg skal ikke kunne sige, om der var offentligt tiltræde her, men faddere oplyses der ikke om.
  I begge tilfælde ville Wikipedia oplyse om faddere/gudforældre, hvis de kendte til dem.


  1. konsttanten skriver: 8 juli, 2019

   Birthe V: Bra information!


  2. Birthe Vejrum skriver: 9 juli, 2019

   Konsttanten – 🙂 TAK!


 7. allegra skriver: 8 juli, 2019

  Underbart att bland dopgästerna se Dianas salta syster Jane Fellowes med smarta borsalinon som självklar hatt.


 8. Moder Svea skriver: 8 juli, 2019

  Otroligt fina bilder av de tre. Archie är supersöt!! Förstår att föräldrarna är stolta över sin lille guldklimp. Hertiginnan Meghan Markle är mycket representativ och värdig i sitt sätt och dessutom vacker som en dag. Hade min bror träffat henne hade jag bara kunnat gratulera!


 9. ancibergfeldtGmail.comp skriver: 9 juli, 2019

  Kanske är jag lite knäpp! Men
  Tycker att Megans pappa kunde få
  Vara med på dopet.

  Är det så svårt att förlåta , vad han har gjort?


  1. Farbror Blå skriver: 9 juli, 2019

   Vad får dig att tro att mardrömmen fadern och halvsyskonen iscensatte och lockelsen av att sälja stoff till massmedia upphör om pappan fått delta i dopet?
   Den psykiska press M tvingats utstå och skamset fått schavottera inför hela världens beskådande är inget jag tycker någon människa ska utsättas för.
   Den engelska k-fam verkar har hanterat det mycket professionellt utåt.
   Det är mycket svårt att lära gamla hundar sitta och har man det inte i sig räcker det inte med att sätta läppstift på grisen. En gris är och förblir likafullt en gris…
   Att orka stå emot utomståendes förväntningar om försoning pga ett dop visar på starkt stöd och bör respekteras särskilt som M är nyförlöst med allt det innebär med hormoner och nattvak. Var sak har sin tid och nu går bebisen välbefinnande först. Mår mamman bra mår bebisen bra!


 10. Jacquetta skriver: 9 juli, 2019

  I Private Chapel i Windsor Castle har tidigare Elizabeths ättlingar döpts, sonen Edward och hans två barn Louise och James, plus Annes dotter Zara. Hade Anne fått bestämma så hade sonen Peter också döps där, men han döptes likt William i ett hemdop i Music Room i Buckingham Palace. QE2 bestämde att hennes förstfödda barnbarn skulle döpas i musikrummet liksom tronföljarna Charles och William. QE2s 2 barn Anne och Andrew är också döpa i musikrummet. Också Margarets båda barn David och Sarah är döpta i musikrummet. Andrews ena dotter Beatrice är döpt i Chapel Royal i St James Palace likt George och Louis, och andra dotter Eugenie är döpt i St Mary Magdalene Church likt Charlotte. Harry är döpt i det närliggande St George’s Chapel där hans föräldrar hade önskat döpa William. Några av QE2s kusiner och tidigare historiska kungligheter är döpt i det privata kapellet i Windsor Castle.


  1. Birthe Vejrum skriver: 9 juli, 2019

   Jacquetta -info værd seks stjerne stjerner: ****** 🙂


 11. Birthe Vejrum skriver: 9 juli, 2019

  Han ligger, som han har redt/han skördar vad han har sått!


 12. ellinor Blomquist skriver: 9 juli, 2019

  I England är det inte så stort med kungliga dop-det är mer intimt,ej så många gäster. Även danska kungahuset håller låg profil vid liknande evenemang -enbart tronföljarfamiljen som det slås på trumman för.Så var det även i Norge när Märta Louise och Ari döpte sina 3 flickor. Något svenska kungahuset borde ta efter-enbart tronföljarfamiljen.


 13. Birthe Vejrum skriver: 9 juli, 2019

  Lav profil i Danmark? Det er nu så meget sagt! Alle børnebørnenes dåb blev da live sendt på de danske tv-kanaler. 🙂


 14. Birthe Vejrum skriver: 9 juli, 2019

  Branden på Windsor Palace i november 1992 startede i det oprindelige Queens Chapel, der udbrændte totalt.
  Så The Queens Private Chapel blev genetableret i et andet lokale. Prins Philip stod for dette arbejde, og designede de flotte blyindfattede viduer. Han fik også Prinsesse Margareth’s søn til at bygge det nye alter. Han er møbelarkitekt/-designer.
  Det gamle kapel fungerer nu som entre ved de store statsbanketter på Windsor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar