Se den nya dramatiska bilden på prinsessan Madeleine

Nu kan vi visa er den nya bilden på prinsessan Madeleine. Och den är långt från den prinsessglamour vi är vana att se.

Nästa vecka kommer hon hem till Sverige med familjen och veckan därpå är det det dags: Då debuterar prinsessan Madeleine som barnboksförfattare och i samband med det så visar hon oss en ny och mycket allvarligare sida av sig själv.

Det är bokförlaget Bonnier Carlsens fotograf Charles Lidbom som har tagit den nya bilden på Madeleine, och den är långt från prinsessglamouren som vi varit vana att se. Hon är klädd i samma midnattsblå blus som vi har sett tidigare, och hon tittar rakt och mycket fokuserat in i kameran. Men så har hon ett viktigt budskap också, och det handlar om barns rättigheter, ett ämne som engagerar henne starkt.

Den nya bilden på prinsessan Madeleine.

Den nya bilden på prinsessan Madeleine.

Madeleines bok Stella och hemligheten kommer snart

Så här skriver Bonnier Carlsen:

Snart kommer prinsessan Madeleines bokdebut.

Snart kommer prinsessan Madeleines bokdebut.

Att stå upp för sig själv eller någon annan är inte alltid lätt. Hur tar man mod till sig och säger ifrån när något inte känns bra?När nioåriga Stella och hennes pappa flyttar till Sverige känns allt nytt och lite konstigt: språket, skolan och fritidsaktiviteterna, allt är annorlunda och tar tid att vänja sig vid.Så en dag berättar kompisen Elena en fruktansvärd hemlighet för Stella. Något som Stella inte får berätta för någon. Lova det!Men Elenas hemlighet skaver som en tung sten i magen på Stella. Vad ska hon göra?”Stella och hemligheten” är en vardagsnära berättelse att läsa tillsammans, men också en bok med ett viktigt ämne att prata om.Nya bilder! Här målar prinsessan Madeleine porträtt av barnenLäs mer

Boken är 144 sidor och ges ut i samarbete med World Childhood Foundation. Den finns i handeln tisdagen den 4 juni och vill du inte läsa den som vanlig bok så finns den också som e-bok och som ljudbok.

Foto: Charles Lidbom/Bonnier Carlsen, Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: