Se den nya fina bilden på prinsessan Sofia!

Se den nya, fina bilden på Sofia! Project Playground öppnar center i Sverige och släpper nya bilder på organisationens ledning.

I veckan var det högtidlig invigning av Project Playgrounds första center i Sverige, och i samband med det lade man upp en ny bild på prinsessan Sofia. Bilden förmedlar seriositet, stabilitet och stolthet, och visst kan prinsessan med rätta vara stolt över sitt och medgrundaren Frida Vesterbergs verk.

Så här ser prinsessan Sofia ut på Project Playgrounds nya bild – stilig tycker vi!

Så här ser prinsessan Sofia ut på Project Playgrounds nya bild – stilig tycker vi!

Tidigare arbetade prinsessan Sofia en hel del praktiskt i verksamheten, vilket förstås innebar många och långa resor till Sydafrika. Hösten 2014 köpte hon därför en egen lägenhet i centrala Kapstaden, nära Project Playgrounds kontor och endast 250 meter från Atlanten. Lägenheten kostade 1,3 miljoner kronor och i fastigheten finns bland annat en stor pool och ett välutrustat gym – plus givetvis bevakning dygnet runt.

Från invigningen av Project Playgrounds center i Hallonbergen i förra veckan.

Från invigningen av Project Playgrounds center i Hallonbergen i förra veckan.

Men efter bröllopet med prins Carl Philip 2015 arbetar Sofia inte längre operativt i verksamheten – det går helt enkelt inte att förena med hennes roll som prinsessa och småbarnsmamma. Hon är dock hedersordförande i styrelsen och det är tydligt att hon inte släppt sitt starka engagemang i organisationen – säkert är det därför väldigt roligt för prinsessan att hennes ”baby” kommer närmare hemmet i Sverige. Det innebär förstås också större möjligheter för Sofia att engagera sig mer aktivt i verksamheten.

LÄS MER: Prins Carl Philip och Sofia på invigningsfest för Project Playground i Sverige

Så här kan det se ut i Project Playgrounds svenska verksamhet för ensamkommande ungdomar.

Så här kan det se ut i Project Playgrounds svenska verksamhet för ensamkommande ungdomar.

Det var i samband med den stora flyktingvågen 2015 som tanken uppstod att man skulle kunna använda erfarenheterna från Sydafrika även i Sverige. Project Playground mobiliserade först en rörlig verksamhet för att aktivera och engagera barn och unga i målgruppen ensamkommande och nyanlända. Under 2016 fick Project Playground i Sverige tillgång till en egen lokal i Hallonbergen och under 2017 har verksamheten där utvecklats till att idag omfatta cirka 150 unga som i princip saknar möjligheter att själva skapa sig en meningsfull fritid. Project Playground i Sverige vidareutvecklar nu sin verksamhet och välkomnar alla unga som lever i olika former av utsatthet. I Hallonbergen ges de tillgång till en trygg mötesplats, stärkande aktiviteter och stöd genom individuellt anpassade program.

Foto: Project Playground, Stella