Se filmen alla talar om – Drottning Elizabeth jagar prins William

Andrew Fergie bröllop

Vilken liten busunge han var på den tiden! Se drottning Elizabeth springa efter sitt lille barnbarn prins William i denna charmiga film från 1986.

Det var visserligen ett tag sedan detta hände, närmare bestämt under prins Andrews och Sarah “Fergie” Fergusons bröllop i London 1986. Men det är lika kul, om inte ännu roligare att se denna charmiga filmsnutt idag.

Via en dam på twitter har vi nu fått tag på denna film från det kungliga bröllopet, där vi ser den då 60-åriga drottning Elizabeth som tvingas springa efter sitt barnbarn prins William.

Sarah Ferguson

Den unge prinsen ville nämligen komma ikapp den kungliga vagnen där det nygifta brudparet satt, men det var alldeles för riskabelt så drottningen tvingades göra en insats. Anledningen till att alla talar om detta lilla filmklipp är naturligtvis för att vi vanligtvis inte ser drottningen varken springa eller gripa in om något händer. Det har hon faktiskt andra i sitt entourage att göra åt henne.

Men den då fyraårige prins William hade just i denna stund inte någon annan vuxen i närheten som kunde avstyra honom att springa efter den hästburna vagnen. Så det blev landets drottning som tog på sig ansvaret.

William

Prins William var nämligen en del av brudnäbbet denna dag, precis som Zara Tindall. Och på flera olika bilder från bröllopet kan man se dem bägge både leka och busa, precis som vilka andra barn som helst.

I en intervju för något år sedan med kanalen ITV och i programmet Our Queen at Ninety så pratade prins William om hur det var att ha vuxit upp med landets drottning som sin farmor Elizabeth.

– Att växa upp sin lite pojke med denna stabila förebild bredvid mig har varit så fantastiskt. Jag har sakta men säkert kunnat växa upp och utveckla mig och skapa min egen väg i livet. Idag förstår jag vilken ynnest det varit för mig att ha henne där som en förebild, sa prins William då.

Se filmen nedan:

Foto: TT