Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Se filmen när kronprinsessan Victoria flossar loss!

01 apr, 2019, 16:00 
Först ett gapskratt. Sedan ett skojfriskt ”Attans, jag visste att jag skulle ha övat!” Men sedan kastade Victoria alla tveksamheter över bord och flossade loss. Och oj, vad hon bjöd på sig själv!
Annons

Medan musiken pumpade på skolgården på Vemdalens skola hängde Victoria glatt med de 20 mellanstadieeleverna och visade att hon är en riktig dancing queen.

Kronprinsessan Victoria flossar. Hon är kungafamiljens egen dancing queen!
Victoria flossade loss!

Och vår flossaexpert här på redaktionen gör glatt tummen upp:

– Wow, det märks att Victoria har tränat. Nu behöver hon bara få upp tempot lite…

Flossandet blev höjdpunkten på kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Härjedalen.
Vilken höjdpunkt på landskapsvandringen i Härjedalen!

Helt lätt att hänga med i alla movesen är det ju inte, särskilt om man inte längre är tolv år. Att flossa är svårare än det ser ut, och det ska som sagt gå snabbt… Då gäller det att ha örnkoll på koordinationen. När man flossar ska man ju svänga armarna bakom och framför kroppen samtidigt som man svänger höfterna i motsatt riktning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria flossar på Vemdalalens skola under landskapsvandringen i Härjedalen.
Här gällde det att hålla tungan rätt i mun…

Se videoklippet där kronprinsessan Victoria flossar här!

Kronprinsessan Victoria flossarBrand logo
Kronprinsessan Victoria flossar
Prinsessan Estelle i flätor och sin älsklingsfärg rosa.
Vad säger du, Estelle – får mamma godkänt?

Trenddansen flossa har spridit sig som en löpeld över världen och första försöket gjorde Victoria redan i höstas. Då fick hon och prins Daniel  alla att le när de flossade loss till David Guettas hit “Like I do” under ett Gen Pep-uppdrag på Karolinska Institutet. Först lite generat avvaktande men efter en halv minut med ett härligt gung. Och sedan avslutade Daniel med en cool dab…

Annons

Sedan dess har det helt uppenbart flossats en hel del hemma på Haga. Victoria har ju en egen dansexpert i familjen – Estelle, 7, har tränat showdans på Anneli Alhankos dansskola Base23 på Östermalm i flera terminer. Och att hon kan flossa, det visade hon redan när vi var på plats  när hon började skolan i augusti.

Så nu är den stora frågan – vem flossar bäst i familjen: Victoria eller Estelle? Farfar kungen nöjde sig dock med lite andra moves under sin spontana dansshow under Riksdagssupén…

FAKTA – Så här gör man när man flossar!

Du ska ha raka armar och knutna nävar. Och sedan ska du svänga armarna från sida till sida, omväxlande bakom och framför kroppen, samtidigt som du svänger höfterna från sida till sida i motsatt riktning. Att det kallas just för flossa beror på att dansen fått sitt namn efter tandtråd – floss på engelska.

Läs mer:

Foto: TT

Annons