Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se filmen om förberedelserna inför prinsessan Estelle dop

18 okt, 2012, 12:00 
Agneta Nisbeth
Annons

På hovets hemsida har man nu lagt ut en film som handlar om förberedelserna inför prinsessan Estelles dop.

Tisdagen den 22 maj 2012 döptes kronprinsessan Victorias och prins Daniels dotter prinsessan Estelle i Slottskyrkan i Stockholm. I en ny film kan ni följa med bakom kulisserna och ta del av när Karl XI:s vagga plockades fram, silverdopfunten putsades upp och hur blomsterarrangemangen växte fram. I filmen berättas också om Slottskyrkan, musiken och planeringen inför dopdagen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I den unika filmen -som spelades in veckorna före dopet – kan ni också se Kungliga hovstaternas arbete med att bevara en del av det svenska kulturarvet.

Filmen ingår i utställningen ‘Prinsessan Estelle — födelse och dop’ som öppnar fredagen den 19 oktober. Filmen är producerad av Kungliga hovstaterna i samarbete med Mirakelfilm.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Bruno Ehrs/Kungahuset.se

Läs även:

Annons