Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se födelsedagsprinsen Carl Philips nya kollektion!

13 maj, 2019, 15:00 
Carl Philip och Oscar Kylberg
Radarparet Bernadotte & Kylberg vet vad de gör. Designvännerna bryter ny mark med kreativa processer och har en stilfull kollektion på gång för danska Kähler. I en rykande färsk intervju i Svenska Dagbladet berättar prins Carl Philip och Oscar Kylberg om sin formgivning. – Naturen inspirerar oss, berättar Oscar Kylberg, vd för Bernadotte & Kylberg.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Carl Philip och Oscar Kylberg är vänner och kollegor sedan flera år tillbaka. Prinsen praktiserade hos Oscar efter sina designstudier och i dag har de företaget Bernadotte & Kylberg tillsammans. Med sin stilsäkra design har de vunnit priser och uppmärksammats stort för sin konst. På merithyllan finns bland annat porslin, sängar, glasögon och mattor. Kokong är namnet på den senaste kollektionen, en serie som andas skulptural design med både naturens organiska drag och stadens urbana känsla. Och nu berättar de om nya satsningen i en intervju med Svenska Dagbladet.

Dessa två killar är ett mycket bra team, som har mejslat ut sina specialkunskaper och vet vilka roller de har. De kompletterar varandra och har roligt ihop.

– Vi följer alltid en tydlig designprocess där vi börjar med en omfattande research för att lära känna användaren och förstå behoven, säger Oscar Kylberg i intervjun.

Madeleine och Oscar Kylberg
Oscar Kylberg är fadder till prins Gabriel. Här ser vi honom vid dopet utanför Drottningholms slottskapell 2017.

Gudfar till prins Gabriel

Oscar är inte bara designpartner till prinsen. Han är dessutom en mycket nära vän och gudfar till prins Gabriel, Carl Philips och Sofias yngste son.

Annons
Oscar Kylberg

Kokong är en serie lergods, som växlar mellan matta och blanka glasyrer, mjuka bågar och skarpa linjer. Inspirationen har de hämtat från naturen och man påminns om Jean-Jacques Rousseaus berömda paroll “Tillbaka till naturen”. Hans teori under upplysningstiden, om att ett barns föds som ett blankt pappaer och bara miljön sätter prägeln, skulle kunna vara som ett konstprojekt.

Naturen har inspirerat

Bernadotte & Kylbergs kollektion följer också filosofens citat om att “Naturen är vår källa” och “En konstnär är ett geni som har rätt att skapa fritt.” Skapat fritt har de gjort och resultatet är mycket imponerande.

Annons
carl Philip

Årstiderna har varit temat och när man tänker på vad en kokong symboliserar är det ju mycket som kan härledas till denna förändringsprocess. Allt föds, lever, förmultnar och dör. Det finns en trygghet i det. Årstiderna och en människas liv är ett naturligt kretslopp. En cirkel där allt föds och dör ur jorden.

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg.
Prins Carl Philip och Oscar Kylberg.

– Vasen är inspirerat av kastanjen och naturens sätt att skydda det som är skört, berättar prins Carl Philip i Svenska Dagbladets intervju.

Läs mer

Foto: TT

 

 

Annons