Se guldkornen som gömmer sig i brittiska kungahuset

Vilka mästerverk som lurar i de brittiska gömmorna! Vi tog oss en titt bland de kungliga föremålen och hittade en hel del intressanta saker.

Drottning Elizabeth har ett överflöd av vackra föremål i sitt Buckingham Palace. Och de som har äran att se efter alla ting är Royal Collection Trust. De har ansvar för hela den historiska kungliga samlingen och ställer ut den på olika museum. På sitt Instagramkonto bjuder Royal Collection Trust på sina favoritföremål. Alla med en helt egen historia. Vi har listat 12 av dem.

Se de spännande historiska föremålen nedan:

Album från 1860-talet.

Album från 1860-talet.

Kreativt fotoalbum

Många medlemmar av den brittiska kungliga familjen var framstående fotografer, särskilt drottning Alexandra, vars album ger en unik inblick i livet för de kungliga familjerna i Europa från 1880-talet till första världskriget. Denna design är från ett collage-album arrangerat och skapat av drottning Alexandra. Albumet från 1860-talet visar hennes skicklighet som konstnär och designer.

Drottning Elizabeth.

Drottning Elizabeth.

Drottningens ansikte

Du kanske känner igen den här bilden av drottning Elizabeth? Det sägs vara den mest reproducerade bilden någonsin! Bilden har skrivits på över 320 miljarder frimärken och denna förlaga skapades av skulptören Arnold Machin 1967.

Läs mer: Utvalt av Svensk Damtidning: 13 vackra smycken värdiga en kunglighet

Diamantkrona, tillhörandes brittiska kungahuset.

Diamantkrona
1187 diamanter! Så många pryder denna vackra krona. Den tillhörde drottning Victoria och gjordes 1870.

Kista från slutet av 1500-talet.

Kista från slutet av 1500-talet.

Dekorerad kista

Denna magnifika kista är dekorerad med blad och fåglar skapade genom tekniken pietre dure . Denna dekorativa inläggsteknik, som utvecklades i Florens i slutet av 1500-talet, använde högpolerade hårda stenar för att skapa bilder på en yta. Kistor av denna typ var ursprungligen utformade för att bevara värdefulla föremål som juveler, men deras rika dekoration gjorde dem värdefulla i sitt eget slag.

Klänning buren av drottning Elizabeth.

Klänning buren av drottning Elizabeth.

Bedårande blomsterklänning
Kvällsklänningen användes av drottning Elizabeth till middagen på Government House, i Kanada, i augusti 1959. Designad av Hardy Amies är klänningen gjord av blågrå silke med rosa och vitt broderi.

Blodrött skåp
Detta skåp köptes 1932 av drottning Mary. Det tillhörde tidigare politikern Robert Hanbury och 1925 befann sig i musikrummet på Ilam Hall. Skåpet är av trä, och sedan har flera lager av svart, guld eller rött lack målats på.

 

Drottning Charlottes dagbok
Denna sköldpaddsfärgade och guldiga dagbok tillhörde drottning Charlotte,  fru till George III. Guldmonteringen och den diamantprydda kronan och C:et tyder på att det gjordes under de tidiga åren av hennes regeringstid. Drottningen verkar dock aldrig ha skrivit i detta överdådiga föremål, sidorna är tomma och den förblev oanvänd.

Fontän
En gång i tiden sprutade denna förgyllda fontän färgat och parfymerat vatten! Den presenterades för Charles II av staden Plymouth år 1661, men vad den sedan användes till är oklart.

Läs mer: Kungliga regalier stulna under fräck kupp

Hängsmycke
Detta lilla och fina hängsmycke är bara 6,5 ​​cm lång. Det är framställt av en enda onyx och konstnären har använt de olika färgade skikten till fullo för att skapa bilden så att till exempel kamelens kropp är snidad en millimeter tjock, medan stjärnan ovanför sticker ut betydligt mer. Den här lilla skatten tillhörde drottning Caroline, som hon fick av George II.

 

Konstverk med flygande hästar
Enhörningar och flygande hästar. Detta konstverk gav Slovakiens president drottning Elizabeth. Vi undrar var drottningen placerade denna typ av föremål.

Snuslåda
Kan du gissa vad detta är? Denna lite udda hund är faktiskt en snuslåda.  På halsbandet står det “TOUJOURS FIDELE”, som översätts som “alltid trogen”. Lådan är från början av 1900-talet och var en gåva till kung Edward VII från sin kusin.

 

Julklapp till drottning Victoria.

Julklapp till drottning Victoria.

Smycke med sjöjungfru
Pärlan symboliserar de som är födda i juni månad. Detta smycke hittas i Drottning Victorias smyckesskrin. Sjöjungfrur var väldigt inne på 1900-talet och prins Albert gav detta till drottning Victoria i julklapp 1842.

Foto: @Royal Collection Trust

Läs mer: Här är de kungliga dolda skatterna – 17 bilder och spännande historier