Se Máximas hovnigning som fick alla att le

När drottning Máxima mötte de brittiska kungligheterna Elizabeth, Camilla och Kate bjöds det på både glada skratt och glittrig glamour. Det nederländska kungaparets statsbesök i Storbritannien blev en succé!

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima av Nederländerna anlände på tisdagen till London för ett två dagar långt statsbesök. Kungaparet anlände först till den holländska ambassadörens bostad, där de välkomnades av prins Charles och hertiginnan Camilla. Därefter begav sig den kungliga kvartetten till en officiell välkomstceremoni med militärparader och salut.

Redan vid dagens första välkomnande stod det klart att längdskillnaden mellan brittiska Camilla och holländska Máxima var ganska stor....

Redan vid dagens första möte, med Charles och Camilla, stod det klart att det finns en längdskillnad mellan de utländska och inhemska kungligheterna …

Hovnigning på stilettklackar är ingen lek

Relationerna mellan de båda länderna är mycket god, stämningen vid välkomstceremonin likaså. Lite extra uppsluppet blev det när det var dags för drottning Máxima att hälsa på sin kollega och värdinna Elizabeth – det blev då väldigt uppenbart att holländare är längre än engelsmän!

Máxima är som bekant en lång och ståtlig kvinna; hela 172 centimeter lång, och denna dag dessutom försedd med 10 cm höga stilettklackar på fötterna. Elizabeth å sin sida är enligt uppgift 162 centimeter, men det var i sin krafts dagar. Numera mäter hon inte mer än 157 centimeter, och dessutom har den 92-åriga drottningen med ålderns rätt blivit ganska krumryggad. På de här roliga bilderna ser skillnaden mellan de två drottningarna ut att vara minst 20 centimeter, och Máxima tvingas göra en hovnigning som tangerar akrobati…!

Läs mer: Kunglig krock! Madeleine och Máxima i likadana klänningar

Och vid mötet mellan Máxima och Elizabeth var det många som inte kunde låta bli att dra på munnen...

Och vid mötet mellan Máxima och Elizabeth var det många som inte kunde låta bli att dra på munnen…

Efter avslutad välkomstceremoni åkte kungligheterna i kortege längs The Mall till Buckingham Palace – där de nederländska kungligheterna även bor under sin vistelse – för en gemensam lunch. Under eftermiddagen hann gästerna både med besök hos premiärminister Theresa May på 10 Downing Street och afternoon tea hos prins Charles och hertiginnan Camilla i Clarence House, innan det var dags för kvällens glittrande bankett på Buckingham Palace. Och de kungliga damerna gjorde ingen besviken denna kväll!

Vid kvällens bankett var det nästan som om drottning Elizabeth och hertiginnan av Cornwall hade satsat på matchande klädsel...

Vid kvällens bankett kunde man nästan tro att drottning Elizabeth och hertiginnan av Cornwall hade pratat ihop sig om klädseln!

Glitter och glamour på kvällens bankett

Drottning Máxima glänste i dramatiskt svart chiffong, havsgrönt siden och en imponerande tiara, medan hertiginnan Kate gjorde storstilad entré i blågrått, frasande siden och en tiara som en gång tillhört hennes svärmor Diana.

Läs mer: Se maffiga bilderna! Nära sko-kris för drottning Máxima

Hertiginnan Kate strålade i duvblått, draperat siden och tiara.

Hertiginnan Kate strålade i duvblå klänning och prinsessan Dianas tiara.

Maken prins William var förstås stilig i frack, och han förde premiärminister Theresa May till bordet – något mindre välmatchad i dovt lila och klarrött.

Något mindre uppklädd var premiärminister Theresa May, som hade prins William till bordet.

Något mindre glamourös var premiärminister Theresa May, som hade prins William till bordet.

Läs mer: Se bilderna från Kates och Williams galakväll i Norge

Foto: Stella Pictures, IBL