Se Mette-Marits privata bilder på Ingrid Alexandra

ingrid alexandra

Inför prinsessan Ingrid Alexandra konfirmation bjöd hovet på en hel hop av bilder på dagens huvudperson, bilder vi nu kan visa för första gången!

Det var onekligen en pampig tillställning i Oslo häromdagen, med mängder av kungligheter. Den spanska kungen Felipe och norska kungen Harald. Norska drottning Sonja, tre kronprinsessor från Sverige, Norge och Danmark samt två kronprinsar, Frederik och Haakon. Dessutom fanns även massvis med prinsar och prinsessor på plats.

Anledningen bakom denna kungliga samling var prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation.

norska kungafamiljen

Men innan hela den kungliga festligheten drog igång i Oslo startade det norska hovet konfirmationsdagen genom att bjuda på en hel hop av privata bilder från Ingrid Alexandras liv. Bilder hennes föräldrar Mette-Marit och Haakon tagit under resor, utflykter och vardagsmys genom deras år med dottern. Härliga, privata bilder som vi aldrig tidigare sett!

ingrid alexandra
ingrid alexandra

Ingrid Alexandra i Indien 2010.

Många fotografierna kommer från kronprins Haakons och kronprinsessan Mette-Marits alla resor och vandringar genom åren, några bilder är från Norge och andra är från resor betydligt längre bort. Som på bilden ovan, där ser vi prinsessan under en resa i Indien år 2010. Vi får även se flera bilder på Ingrid Alexandra tillsammans med mamma Mette-Marit under en resa det gjort i Jordanien. Även den ägde rum under år 2010.

mette-marit dotter i Jordanien

Ingrid Alexandra med mamma Mette-Marit i Jordanien.

sverre magnus ingrid alexandra

En härlig bild från de norska fjällen på syskonen Ingrid Alexandra och Sverre Magnus.

Ingrid Alexandra i Bhutan 2010.

Ingrid Alexandra i Bhutan 2010.

Ingrid Alexandra Mette-Marit

Mor och dotter!

Ingrid Alexandra i Mexico.

Ingrid Alexandra i Mexico.

Möte på slottet med farmor år 2016.

Möte på slottet med farmor år 2016.

Vackra tal

Konfirmationsdagen blev en känslosam tillställning, med många fina och gripande tal. Kronprinsessan Mette-Marit hade mycket svårt att hålla tillbaka tårarna och drottning Sonja var lika rörd hon.

– Kära, kära Ingrid, detta är din dag och vi är så stolta över dig farfar och jag! Och vi är så glada att vi kan fira din dag här på slottet, sa drottningen.

Mamma kronprinsessan Mette-Marit sa i sitt tal:

– Kära Ingrid, du är en osedvanligt klok människa. Det är en kraft du haft i dig sedan du föddes och inte alla förunnat att få. Vi har alltid vart säkra på att du kommer gå rakryggad genom livet.

Ingrid Alexandra

Du sov igenom mitt tal

Kung Harald var lite mer skämtsam i sitt tal under lunchen efteråt. Han sa:

– Senaste gången vi var samlades här på Slottet för att fira dig, skrek du dig först igenom biskopens doptal i Slottskapellet, sedan sov du dig igenom mitt tal till dig under doplunchen. Idag är det kul att se du är både vaken och lugn så du kan ta emot våra hälsningar vid detta speciella tillfälle.

drottning Sonja och prinsessan Ingrid Alexandra

Vi har också fått veta att den vackra dräkten “bunaden” som prinsessan bar under dagen är broderad av ingen annan är drottning Sonja själv och att det var Ingrid Alexandra som valde vilka motiv hon ville ha. ”Bunaden” är baserad på kvinnodräkterna i Aust-Telemark från perioden 1800-1850.

Se en film med kung Haralds tal till Ingrid Alexandra här: