Se nya bilden på Carl Philip och Sofia

ny bild på carl philip och prinsessan sofia

Efter en turbulent vecka med kungliga förändringar tar Carl Philip och Sofia bladet från munnen. Med en ny bild och upprörd text säger de ifrån – på riktigt.

Deras barn ska inte längre kallas Kungliga Högheter men Carl Philip och Sofia jobbar på som vanligt. Just nu är det arbetet med prinsparets stiftelse som står i fokus.

Under morgonen publicerade Carl Philip och Sofia en ny bild på sitt Instagram-konto och under bilden kan man läsa en slagfärdig text.

Carl Philip och Sofia reagerar på alla hatkommentarer

“Närhat kan aldrig accepteras- Vi säger ifrån nu!”, skriver prinsparet.

Näthat är ett ämne som har engagerat prinsparet i flera års tid. Nu lanserar de dessutom hashtaggen #nejtillnäthat och uppmanar svenska folket att använda den i sociala medier för att visa sin ståndpunkt.

“Hatet finns överallt, i alla samhällsskikt, alla yrken, könsidentiteter och åldrar. Det vet vi och det räcker nu. Målet är att vi under en gemensam symbol och aktivt användande av symbolen visar att vi tar avstånd från näthat och allt vad det innebär. Att så många som möjligt säger nejtillnäthat. Säga ifrån är något vi alla kan göra. Och vi startar NU!”

 

Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna, TT, Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: