Första kungliga uppdraget! Se filmen på när prins Oscar går på lina

nya film på prins oscar

Han gick balansgång på en gammal stock. Svingade sig i en lian. Och var snabb som en liten vessla. Ja, du får bara inte missa filmen på när prins Oscar invigde sin doppresent i sitt hertigdöme Skåne!
Prins Oscar prins Daniel kronprinsessan Victoria
Prins Oscar kronprinsessan Victoria

Prins Oscar invigde sin doppresent

Prins Oscar hertigen av Skåne inviger sin doppresent
Prins Oscar, som har hunnit fylla tre år, åkte till Skåne tillsammans med mamma Victoria och pappa Daniel  för att inviga sin doppresent. Och prov-skutta hinderbanan som sagt.
Prins Oscar prins Daniel inviger sin doppresent i Skåne
Prins Oscar prins Daniel kronprinsessan Victoria

Prins Oscars naturlek består av en stig med redskap, stationer och hinder, och han fick bland annat gå igenom en tunnel, balansera på rep, hoppa på stubbar i form av svampar och svinga sig i en lian. Samt åka i den sju meter höga rutschkanan. Visst syns det att han hade en rolig första dag på jobbet!

Och du får inte missa hovets film. Se prins Oscar i aktion här:

Efter det hemliga besöket åkte familjen vidare till Båstad där de besökte Norrvikens trädgårdar.

– Eftersom de ändå var i Skåne ville de passa på, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Under besöket gick prins Oscar även en del av en led som går runt Skärdammen. Där spanade han efter snokar från mammas trygga famn, och tittade på änderna och sångsvanarna.

– Ska vi säga hej då till fåglarna? De är ju väldigt fina! sa kronprinsessan Victoria.

Och det tyckte gulliga Oscar var en väldigt bra idé:

– Hej då fåglarna, kommer snart!

Fakta/ Prins Oscars doppresent

Den nya naturlekplatsen ligger i Söderåsens nationalpark, ett par mil öster om Helsingborg, och den har varit öppen för besök sedan i påskas. Bakom prins Oscars dopgåva står Länsstyrelsen i Skåne, med stöd från privatpersoner, företag och några kommuner i Skåne.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna