Se oväntade bilderna – kronprinsessan Mary knäcker en pilsner

”Hvergang”, sa kronprinsessan Mary och knäckte en öl som om hon aldrig gjort annat. Öltillverkaren Carlsberg gjorde vågen.

Kronprinsessan Mary av Danmark släpper loss! Vi är vana vid att se Mary snygg, elegant, värdig och väldigt kunglig. Men på ett besök i New York nyligen visade hon en helt annan sida, när hon – med till synes van hand – knäckte en öl på en offentlig tillställning.

Den danska kronprinsessan gästade The Big apple i syfte att belysa Danmarks framgångsrika arbete för ett mer hållbart näringsliv och samhälle. Danskt näringsliv stod som värdar för ett event med parollen ”Denmark: It´s more than a small country – it´s a BIG idea”, som ägde rum på 48:e våningen i en av Manhattans skyskrapor.

Kronprinsessan Mary såg ut att vara beredd på en dusch när hon öppnade ölburken...

Kronprinsessan Mary såg ut att vara beredd på en dusch när hon öppnade ölburken.

Blev bjuden på Carlsberg

Ett av företagen som deltog i eventet var den danska öltillverkaren Carlsberg, som visade upp sin nya, smarta förpackningslösning, kallad The snap pack. Lösningen innebär att ett flerpack ölburkar, som tidigare hölls ihop av plast, numera hålls samman med miljövänligt lim.

Självklart kunde företagets pr-folk inte missa möjligheten att bjuda kronprinsessan på en öl. Och till allas stora förvåning och förtjusning tackade Mary faktiskt ja, och ”knäckte en öl” som om hon aldrig gjort annat… Förvånande, ja – men glöm inte att Mary faktiskt mötte sin prins en sen kväll på krogen Slip Inn i Sydney!

Skål! Fast om Mary verkligen drack ölen vet vi inte...

Skål! Fast om Mary verkligen drack ölen vet vi inte…

Läs mer: Kronprinsessan Mary festar loss när Frederik är i Australien

Festen hade även en höjdpunkt av mer formell karaktär, och det var när kronprinsessan Mary delade ut priset Hans kungliga höghet Prins Henriks äresmedalj till designerföretaget Ilse Jacobsen, som bland annat är känt för sina draperade omlottklänningar. Priset och diplomet togs emot av Ilse Jacobsen själv.

Danska designern Ilse Jacobsen tog emot pris ur kronprinsessans hand.

Danska designern Ilse Jacobsen tog emot pris ur kronprinsessans hand.

Men detta var förstås inte det enda kronprinsessan Mary gjorde under sitt New York-besök. I sin roll som ambassadör för FN:s befolkningsfond (UNFPA) deltog hon även i ett möte i FN:s generalförsamling. Mötet handlade om hur kvinnors rättigheter ska kunna skyddas i konflikthärdar som Sydsudan och Jemen.

Läs mer: Mary prisas för sin stil och tar plats i Hall of fame

Foto: Stella Pictures