Se prins Nikolais nya modellbilder

Prins Nikolai gör raketkarriär som modell och nu har hans agentur släppt nya bilder på honom.

Nej, inhoppet på catwalken under Londons modevecka var inte bara en rolig grej. Nu står det klart att danske charmprinsen Nikolai, 18, satsar på modelljobbet. Han har listat sig hos modellagenturen Scoop Models i Köpenhamn, och efter det enorma genomslaget i samband med hans debut för Burberry lär uppdragen regna in.

Läs mer: Margrethe tar välbehövlig semester – Frederik hoppar in

På sin profilbild poserar han med stylade lockar och klädd i vit t-shirt. Den goda hållningen har han med sig hemifrån, och längden har han ärvt från pappa prins Joachim.

Annars går Nikolai sista året på danska prestigeinternatet Herlufsfholm i Næstved, åtta mil från Köpenhamn. Han tar studenten i vår och det sägs att pappa prins Joachim utgår från att han skaffar sig en militärutbildning. Men annars ska han ha fått klartecken för modellkarriären.

Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna:

https://www.instagram.com/p/BfrbuMeHWxJ/?taken-by=danishroyalhouse

Läs mer: De 12 vackraste bilderna från prins Henriks begravning

Prins Nikolai är Drottning Margrethes äldsta barnbarn och sjua i den danska tronföljden, men det är bara hans kusin prins Christian, som är Danmarks tronarvinge, som kan räkna med att få apanage. Drottningens övriga sju barnbarn måste försörja sig själva och då är det ju inte fel med en modellkarriär i bakfickan.

Foto: Scoop Models och IBL