Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se prinsessan Sofias tal om näthatet

07 sep, 2016, 13:22 
Agneta Nisbeth
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia tar krafttag mot mobbing på nätet. Se Sofias tal från onsdagens symposium på slottet.
Annons
sofia

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har bestämt sig för att verka mot hat, mot och trakasserier på nätet. I somras lanserades deras gemensamma plattform Prinsparets stiftelse och under onsdagen gick startskottet för den del av projektet som handlar om dialogen mellan vuxna och barn. Ett stort antal ungdomar hade bjudits in till slottet för att ge sina tankar om hur föräldrar och barn lättare ska kunna tala med varandra om det som händer på nätet.

– Det är så enkelt att blunda och scrolla vidare, men så vill vi inte ha det och så kan vi inte ha det, sa prinsessan Sofia bland annat i sitt inledningstal.

Hör hennes kloka ord och se när prinsparet hälsar ungdomarna välkomna i filmen nedan.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia tar emot ungdomar på slottetBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia tar emot ungdomar på slottet

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons