Se privata bilderna från drottning Margrethes vinslott

Se privata bilderna från drottning Margrethes vinslott

Titta in hemma hos drottning Margrethe i hennes franska sommaridyll, på slottet Château de Cayx.

1974 köpte drottning Margrethe och prins Henrik det vackra vinslottet Château de Cayx, som ligger i Cahors-distriktet i Frankrike. Som vi har skrivit om flera gånger tidigare var det en tradition att både drottning Margrethe och prins Henrik åkte ner till Frankrike för att visas här på slottet under augusti.

Men detta år blir det säkert extra känslosamt för drottningen att åka hit, det blir ju första sommaren utan sin make prins Henrik som gick bort tidigare i år.

Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna: 

Det danska hovet visar nu upp unika bilder från vinslottet på Instagram. Här ovan ser ni några fina bilder tagna på familjens franska sommarparadis.

Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna: 

Just nu verkar det vara prins Joachim och prinsessan Marie med barnen, prins Henrik och prinsessan Athena, som befinner sig här nere i Frankrike. Vi ser hur de klättrar i ett träd i den ljuvliga slottsparken via Instagram.

Prinsessan Athena har fått tag på några fina citroner, som hon sedan lägger i en korg. Det är också den stolta mamman, prinsessan Marie som tagit bilderna. Hon är som bekant själv född i Frankrike så det måste nog kännas extra underbart att semestra här!

Drottning Margrethe kommer givetvis att åka hit även detta år, den 16 augusti har hon också bjudit in till pressmöte på slottet inför den franske presidenten Macrons kommande statsbesök den 28-29 augusti.

Läs mer: Bråk mellan prinsessan Marie och Alexandra – se filmen!

Foto: Danska kungahuset/Instagram och IBL