Se underbara bilderna! Mette-Marits puss med skogens konung

Se underbara bilderna! Mette-Marits puss med skogens konung

Vilken fantastisk dag för djurvännerna Haakon och Mette-Marit. Att få mysa med djur hela dagen lång tackade de verkligen inte nej till, men höjdpunkten för Mette-Marit var nog när hon fick en puss av en livs levande älg!

Att kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon är riktiga djurvänner har knappast någon missat! Hemma på slottet Skaugum lunkar familjens älskade hundar Milly Kakao och Muffins Kråkebolle omkring i godan ro medan kronprinsparet har begett sig ut på sin årliga landskapsvandring.

Mette-Marit och Haakon

Men det dröjde inte länge tills Mette-Marit och Haakon saknade att få krama om sina fyrbenta vänner, så tänk vilken lycka när de fick en heldag tillsammans med kaniner, hundar – och älgar!

Mette-Marit och Haakon gör en extra speciell landskapsvandring i år när de påbörjar vandringen i Oppland. Det var nämligen i just Oppland som deras allra första “fylkestur” inleddes som nygifta för 18 år sedan.

Mette-Marit

Vilken lycka att få gosa med små fluffiga hundvalpar!

Ett av stoppen på vandringen var på Glittersjå Fjellgård. En riktig idyll inklämd bland bergen. Med timmerhus, stenmurar och grästak ser det ut som man har förflyttats i tiden. De anordnar utomhusaktiviteter för både unga och gamla och har massvis med mysiga djur man kan hälsa på!

Mette-Marit

Självklart ska valpens mamma få gosa också!

Mette-Marit och Haakon var inte sena med att mysa med alla djuren på gården, ingen fick glömmas bort! Först ut var hundarna med sina hundvalpar. Mette-Marit såg helt lyrisk ut när hon fick en av valparna i famnen!

Mette-Marit

Sedan var det dags för kaninerna. När Mette-Marit kramade om en av kaninerna stod flera av de lite yngre besökarna runt henne.

Mette-Marit

Mette-Marit var noga med att hälsa på alla djuren, även om det krävdes lite extra ansträngning!

Mette-Marit

Men det roligaste av allt verkade vara när kronprinsparet fick träffa konungen. Inte kung Harald denna gång, nej nej, vi pratar om skogens konung! De som haft närkontakt med älgar någon gång, till exempel på en älgpark, vet hur otroligt tillgivna de kan vara. Det känns mer som om man klappar om en häst snarare än en älg, om man tänker bort hornen då förstås.

Mette-Marit

Mette-Marit fick mata älgarna med frukter av alla de slag.

Många älgar nosar gärna på de dem möter och har man tur kan man till och med få en blöt puss! Något som kronprinsessan Mette-Marit fick uppleva!

Mette-Marit

Haakon nöjde sig med att stå vid sidan av och hälsa lite försiktigt på älgarna, men Mette-Marit såg överlycklig ut när hon fick gosa med dem ordentligt!

Mette-Marit

Foto: TT