Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se utställningen Kungliga brudklänningar i din mobil!

28 feb, 2018, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471672?imageId=5471672&width=1320&height=689
Margareta
Det är svårt att få nog av bilder på de kungliga brudklänningarna. Och nu går det att se dem igen, även om du behöver en rad teknikprylar för att lyckas.
Annons

En av de absolut mest älskade utställningarna på Stockholms slott under de senaste åren var den exklusiva utställning med fem kungliga brudklänningar. På nära håll kunde man se klänningarna som drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prinsessan Lilian bar som brudar.

Men om du missade utställningen går den nu att se igen i mobilen eller på din platta!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Utställningen “Kungliga Brudklänningar 1976 – 2015” har dokumenterats med en kamera som filmar både i 3D och 360 grader, vilket gör att den nu går att se klänningarna och allt material i en VR–app. Däremot måste du ha egna VR-glasögon för att lyckas, samt en ny Samsung-mobil. IPhone-mobiler fungerar inte, uppger hovet. Appen går att ladda ner här, och vill du läsa mer om detta gör det hos hovet här!

Drottning Silvias brudklänning från utställningen.

Om du inte har varken VR-glasögon eller en Samsung-mobil går det just nu att testa tekniken i Rikssalen på Kungliga slottet. Dock behöver du skynda dig, testperioden pågår endast till och med den 4 mars.

Foto IBL

Annons