Sedan kungens beslut – därför har prins Daniel slutat le

I takt med att prinsparet och Madeleine fasas ut från den innersta kärnan i kungafamiljen, sätts mer och mer press på prins Daniel. Nu visar Daniel att han är med på noterna!

Det har gått en dryg månad sedan kungen beslutade sig för att krympa kungahuset. Mer fokus skulle läggas på kronprinsessfamiljen, medan resten av familjemedlemmarna sakta skulle kliva åt sidan. Både prinsparet och prinsessan Madeleine kommer med tiden att få en friare och mer privat roll.

Prins Daniel, Silvia, kungen

Sedan kungens beslut gällande titlarna har prins Daniel hamnat i större fokus.

I takt med att kungafamiljens roller förändras, sätts det också mer press på prins Daniel. Som make till en blivande drottning finns det inte mycket rum för det mer privata livet som Carl Philip och Sofia talar om. Daniel tar sin uppgift på största allvar och har alltid gjort, men sedan beslutet fattades har han sett ännu mer allvarlig ut än tidigare.

Prins Daniel står bredvid kronprinsessan

Hans uttryck kan ha förändrats dels för att det sätts mer press på honom nu, men säkerligen också för att han vill visa att han är med på noterna. Han förstår fullt ut vad kungens beslut innebär och är mer än redo att stå bredvid kronprinsessan Victoria när det behövs, och stå på egna ben som prins när det behövs.

Prins Daniel

Ända sedan beslutet om titlarna fattades, har Daniel sett mer och mer allvarsam ut.

Samtidigt ska han, tillsammans med Victoria, uppfostra och vara delaktig i barnen Estelles och Oscars vardag. Det är många bollar i luften samtidigt och för att lyckas hålla det i schack krävs det en allvarsam inställning.

Daniels liv förändrades

Victoria ler som aldrig förr, trots beslutet som påverkar henne på många sätt. Men då ska man också komma ihåg att Victoria har vuxit upp innanför slottets väggar och har hela tiden varit medveten om vad som väntar. Daniel å andra sidan, växte upp i Ockelbo och trodde nog inte att han en dag skulle stå bredvid Victoria som prins.

Foto: TT