Semesterbilder på kronprinsessan Victoria

Victoria älskar sin kungliga roll och tar uppdraget, som vår nästa drottning, på största allvar. Men även en kronprinsessa behöver lite ledighet ibland. Vi har samlas några bilder på Victoria som visar hennes semester-jag!

Skidsemester i fjällen

Alla i kungafamiljen älskar att åka skidor. Inte minst kronprinsessan Victoria. Hon och Daniel tar ofta med sig barnen ut i backen, både i de franska alperna och svenska fjällen. Förra året firade de prins Oscars 3-årsdag med ett åk och visst syns det att föräldrarna har lärt sina barn hur man susar fram på snön? Victoria har dessutom en otroligt chic skid-look men tighta termobyxor och slimmad vindjacka. I Verbier, där solen tittar fram, brukar hon dessutom pynta looken med ett par snygga solglasögon från Chanel.

Kvällarna i Kalmar

Veckorna i juli är heliga för Victoria. Med undantag för Victoriadagen, den 14 juli, då hela svenska folket får en inbjudan till Solliden betyder den här månaden semester från alla kungliga uppdrag. Kronprinsessparet befinner sig alltid på Öland under sommarens mitt och när kungaparet passar barnen passar de ibland på att njuta av lite vuxentid i Kalmar. För några år sedan tog de till exempel med sig Carl Philip och Sofia på en Roxette-konsert på Fredriksskans.

victoria på konsert i kalmar

Familjemys i Borgholm

Borgholms slottsruin är också en riktig favorit. Victoria älskar när hela familjen får möjlighet att gå på någon konsert i den ljumma sommarkvällen. Förra sommaren syntes de på sin traditionsenliga plats, i en av ruinens fönsteröppningar, när artisten Laleh uppträdde med sin låtskatt. Och kronprinsessan diggade till musiken bredvid mamma Silvia! Värdefulla kvällar som Victoria uppskattar något enormt.

victoria och silvia i borgholm

Soliga Saint Tropez

Minst en gång per år åker Victoria och Daniel ner till familjens älskade Sainte Maxime och Villa Mirage, som ju kungaparet ärvde av Bertil och Lilian. Men den fanns en tid då partyorten Saint-Tropez lockade kronprinsessan mer. I ungdomen åkte hon och Madeleine ofta dit med vänner, för att njuta av det turkosa vattnet och den värmande solen. Men den typen av semestrar tillhör det förflutna. Nu är det solskyddsfaktor, barnvänliga badmössor och strandtennis som gäller när Victoria och Daniel styr kosan mot Franska Rivieran.

kronprinsessan victoria st tropez

Tre generationer i Wien

Våren 2019 bestämde sig Victoria för att hon ville ta med mamma Silvia och dottern Estelle på en riktig tjejresa. Destinationen blev Österrikes huvudstad Wien. En weekendresa som innehöll flera utflyktsmål! Trion besökte bland annat Tiergarten Schönbrunn, som är världens äldsta djurpark, och Spanska ridskolan – som förstås var en riktig höjdpunkt för prinsessan Estelle som älskar hästar.

Trots att Victoria och Daniel älskar sitt sommarparadis Solliden så besöker de ibland nya semesterpärlor. Förra sommaren åkte de till exempel till Marsstrand där de fotograferades under en lunch på restaurang Societetshuset. Miljövännen Victoria är ju dessutom en stark förespråkare för kortare resor på hemmaplan. Och Sverige har ju så mycket att erbjuda på sommaren.

Foto: TT