Semestern över för prins Carl Philip – då ser vi honom igen

Prins Carl Philip

Tillbaka till jobbet. Carl Philip är den första i kungafamiljen som bryter ledigheten för ett officiellt uppdrag.

Prins Carl Philip har sannerligen haft en härlig och händelserik sommar. Familjen började ledigheten med ett varmt midsommarfirande på franska rivieran och det kungliga semesterslottet Villa Mirage. Sedan väntade några veckor på Öland och kvalitetstid med resten av kungafamiljen och barnens alla kusiner.

Efter det valde de att semestra på egen hand igen. Valet föll på Gotland och Carl Philip och Sofia tog med sina två söner, Alexander och Gabriel, till Ingmar Bergmans äskade Fårö.

Men plikten kallar – eller närmare bestämt racingbanan. På lördag, den 3 augusti, ska prinsen nämligen dela ut pris vid en kartingtävling i Lidköping. En tävling som även löper över söndagen.

Mindre racing för prins Carl Philip under 2019

Carl Philip har verkligen tagit över stafettpinnen som Sveriges motorprins efter prins Bertil. Han älskar att tävla och peppa andra andra inom sporten men trots det meddelade prinsen att det kommer bli lite mindre racing under 2019.

På prinsparets Instagram-konto förklarade Carl Philip att han ville fokusera på familjen istället men att han inte uteslöt eventuella inhopp. Och i helgen får vi alltså se honom göra just ett sådant.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: